Развод

За филма

Оригинално заглавие: Divorce
Държава: САЩ
Година: 2016
Жанрове: Комедия

В ролите: Сара Джесика Паркър, Томас Хейдън Чърч, Моли Шанън, Трейси Летс, Талия Болсъм, Стърлинг Джеринг


Франсис (Сара Джесика Паркър) е жена, която внезапно решава да преразгледа живота и брака си - за да установи, че да започнеш на чисто не е толкова лесно...

След десетилетие брак и две деца, тя внезапно решава да направи равносметка на живота си, както и на взаимоотношенията със съпруга си Робърт (Томас Хейдън Чърч). Всичко започва на 50-ия рожден ден на приятелката им Даян (Моли Шанън), когато яростна кавга между рожденицата и нейния съпруг Ник (Трейси Летс) убеждават Франсис да предприема внезапна крачка. Тя иска с Робърт да се разделят.

Скоро обаче тя установява, че да започнеш на чисто е по-трудно, отколкото си е представяла. Робърт пък прави всичко възможно да опази брака им.

Поредицата проследява един дълъг и мъчителен развод, който се отразява не само на Франсис и Робърт, но и на децата и приятелите им. С хаплив хумор в най-тежки ситуации - като кавги на публично място или тегави сесии при брачен консултант, - „Развод“ е за най-напрегнатия момент в живота на една двойка след дълги години равен емоционален живот.

3 сезона (към 2019 г.), 24 епизода х30 мин.
Фейсбук: facebook.com/DivorceOnHBO/

От 10 октомври 2016 г. по HBO. От 15 януари 2018 г. - сезон II. От 1 юли 2019 г. - сезон III.

ИЗБРАНО