Милдред Пиърс

За филма

Оригинално заглавие: Mildred Pierce
Държава: САЩ
Година: 2011
Жанрове: Драма

Режисьор: Тод Хейнс

В ролите: Кейт Уинслет, Гай Пиърс, Мелиса Лио, Евън Рейчъл Ууд, Брайън О'Бърн, Джеймс Ле Грос, Морган Търнър, Хоуп Дейвис


По едноименния роман (1941 г.) на американския писател Джеймс Кейн и по едноименния кино филм от 1945 г.
Разведената самотна майка Милдред Пиърс (Кейт Уинслет) навлиза в ресторантьорския бизнес, който обаче не върви - както не вървят и обтегнатите й отношения с по-голямата й дъщеря Веда (Морган Търнър / Евън Рейчъл Ууд).

Глендейл, Калифорния, 1931 г. Милдред Пиърс е млада майка на две деца с талант в правенето на сладкиши. Тя остава сама, след като мъжът й я напуска заради по-млада жена. Започва да търси работа, за да издържа дъщерите си (11-годишната Вида и 7-годишната Рей) и започва връзка с бившия партньор на мъжа си - Уоли Бъргън (Джеймс Ле Грос)...

Филмът е проникновен портрет на рядко независима жена, която се оказва наскоро разведена в годините на Голямата депресия и се бори да изгради нов живот за себе си и семейството си. Историята проследява непонятната отдаденост на Милдред към непокорната й дъщеря, Веда, както и сложните й отношения с бездейните мъже в живота й.

Минисериалът на HBO е носител на Златен глобус 2012 г. (за Кейт Уинслет) и 3 номинации, както и на 5 награди "Еми" 2011 г. и 16 номинации, награда и номинация от Гилдията на екранните актьори на САЩ и много други награди и номинации.

5 епизода, 336 мин.
Уеб сайт: hbo.com/mildred-pierce

От 5 септември 2011 г. по HBO. От 5 септември 2016 г. - повторение.

ИЗБРАНО