Какво ядем

За филма

Оригинално заглавие: Food Unwrapped
Държава: Великобритания
Година: 2012
Жанрове: Документален

Режисьор: Daniel Gilbert

В ролите: Kate Quilton, Liam Cook, Jimmy Doherty, Matt Tebbutt


Британското документално предаване на Channel 4 Television дава оттовори на въпроси, които не се задават често: какво знаем за храната, която ядем? Своеобразно разследване по темите, свързани с културата ни на хранене, поднесени с много динамика, чувство за хумор, интересни факти, любопитки и абсурди.

Защо се продава само един вид банани? Полезно ли е червеното вино? Дали дебелите крави дават по-пълномаслено мляко? Безопасно ли е да ядем хляб? Какво точно представлява дюнерът? Как се маха кофеинът от кафето? Лековити ли са лютите чушки? Дали щастливите кокошки снасят по-вкусни яйца? Полезен ли е черният шоколад? Защо испанските дини са толкова вкусни?...

Любознателните и много забавни Джими Доърти – фермер, тв водещ и приятел от дете на небезизвестния готвач Джейми Оливър, журналистката Кейт Куилтън и шеф Мат Тебът са хората, които пътуват по света и повдигат капака на това, което наистина има в храната, която консумираме. Тримата надничат зад вратите на производители и търговци в различни държави за да разкрият непознати факти, свързани с храненето.

12 сезона (2012 - 2017), 22 епизода х23 мин.
Уеб сайт: channel4.com/programmes/food-unwrapped
Фейсбук: facebook.com/Food-Unwrapped-1534817149915401/

От 1 август 2016 г. по bTV Lady. От 2 януари 2018 г. - сезон V.

ИЗБРАНО