Лошите добри приятели

За филма

Оригинално заглавие: Worst Best Friends
Държава: Австралия
Година: 2002
Жанрове: Детски

Режисьор: (сценарий) Макс Дан, Лиса Чеймбърс

В ролите: Камерън Атард, Рей Майрамс, Сейшел Браун


По книгите за деца на австралийския писател Макс Дан.

1 еп.:
Роджър Тесоръс е 11-годишно момче. Негови най-добри приятели са Милисънт и Дъстинг. Тримата учат в един клас. Класът отива на посещение във фабрика за безалкохолни напитки. Приятелите се отделят от групата и неволно се заключват в един склад. Служители ги намират и им подаряват три каси с напитки.
2 еп.:
В училището се подготвя представление. В пиесата Милисънт и Дъстинг трябва да се целунат, а те не се понасят. Дъстинг се опитва да смени ролята си с Гилбърт, който от своя страна е влюбен в Ейврил. Следват комични ситуации...
3 еп.:
В училището се провежда „Седмица за обществото – помогни на човек в нужда”. Милисънт мисли, че семейството на Дъстинг е бедно и въпреки че не го харесва, решава да му помогне. За целта търси съдействието на Тесоръс. Моли, сестрата на Милисънт, помага на възрастна дама и се сприятелява с нея.

4 еп.:
Родителите на Дъстинг заминават и остават леля Айви да се грижи за къщата и децата. Дъстинг не се разбира много с нея и двамата с Тесоръс решават да избягат със сал по реката. Но приключението се оказва доста необмислено.
5 еп.:
В училището идва нов ученик – Еди. Той е лош, доста едър и е много груб с другите деца. Всички се страхуват от него и се стремят да го избягват. Но когато Еди взима костенурката на Милисънт, тя намира начин да се справи с него.

13 епизода х24 мин.
Уеб сайт: australiantelevision.net/worst-best-friends/

От 1 август 2016 г. по БНТ1. От 6 февруари 2017 г. - повторение. Следващи повторения: от 17 август 2017 г., от 1 август 2018 г.

ИЗБРАНО