Дрязги

За филма

Оригинално заглавие: Min arhizeis ti mourmoura
Държава: Гърция
Година: 2013
Жанрове: Комедия

Режисьор: Antonis Aggelopoulos

В ролите: Vladimiros Kiriakidis, Eleni Kokkidou, Dafni Labroyanni, Ioanna Triantafyllidou, Panos Vlahos, Antonis Antoniou


Ситком на Alpha TV - преживяванията на три двойки в Атина - едните са на около 30 години, другите в средата на 40-те, а третите са в средата на 60-те.

Несгодите в отношенията между мъжа и жената във всяка възраст са представени с хумор, сарказъм, ирония и самоирония. И трите двойки от различни поколения имат различен живот, навици и разбирания, но ги обединяват добре познатите дрязги от най-древни времена – тези, между мъжа и жената.

Харис и Влахос са обикновена млада двойка, която е на прага да превърне връзката си в нещо по-сериозно. Те са заедно едва от 6 месеца, но решават да споделят едно жилище, след като талантливият музикант Харис е уволнен. Въпреки скорошната им връзка, се налага да направят място в живота си един за друг. Това създава проблеми и за двамата, защото трудно се отказват от навиците и вещите си. Ще направят ли компромис, за да заживеят щастливо, е въпрос, който мъчи и Харис, и Влахос.

На множество отстъпки се крепи бракът на Марина и Илиас - те са типичната двойка в средата на 40-те си години. Тя е домакиня, а той – отегчен съпруг, който издържа семействоот си. Запознават се като студенти преди 20 години и изживяват истински романс. Но, в какво се превръща романтиката след толкова години брак? Голямата отдаденост на Марина като майка и затворения характер на Илиас, ги отчуждават. Изпращат сина си Александрос студент в Ксанти, но Марина не може да приеме, че детето й вече не живее вкъщи. След 20 години брак, двамата с Илиас остават сами и осъзнават, че това, което ги свързва най-силно са ... дрязгите!

На дълъг брак се „радват“ Минас и Вула, които са заедно от цели 45 години. Видяли са и добро, и лошо по време на съвместния си живот, но в старините си са решили да се вторачват повече в недостатъците си, отколкото в хубавите моменти. От младата, красива и влюбена двойка не е останала никаква следа. След като Минас се пенсионира, ежедневието им се превръща в бойно поле, а караниците - в начин на общуване, но какво ги държи все още заедно?

От 16 май 2016 г. по Bulgaria ON AIR.

ИЗБРАНО