Нишките на съдбата

За филма

Държава: Испания
Година: 2013
Жанрове: Романтичен

Режисьор: (създател и сценарий) María Dueñas, Susana López Rubio

В ролите: Adriana Ugarte, Hannah New, Mari Carmen Sánchez, Peter Vives, Francesc GarridoTristán Ulloa, Filipe Duarte, María Alfonsa Rosso, Craig Stevenson


"El tiempo entre costuras": приключенска романтична драма по едноименния роман от 2009 г. на испанската писателка Мария Дуеняс.


Сира Кирога (в ролята - Адриана Угарте) е млада испанска шивачка, сгодена за солиден кандидат, когато млад търговец на пишещи машини преобръща живота й. Испания е изправена пред гражданска война (1936 - 1939 г.), новият режим развива съюз с нацистка Германия. Сира е умна, смела и особено талантлива; тя успява да събере, но и да загуби малко състояние. Принудена е да напусне Мадрид и да намери работилница чак в Тетуан, тогава испански протекторат - в Мароко. Сира трудно намира пари, за да започне наново живота си, става куриер на нацистките съпруги в Мадрид. В един момент, под натиска на приятелката си Розалинда Фокс (Хана Ню), която е и британски шпионин, Сира също започва да подпомага каузата на Англия. Историята ни отвежда и в космополитния Лисабон (Португалия), пълен по онова време с шпиони и бежанци. В цялото вълнуващо приключение конспирацията се слива с блясъка на казината, големите хотели - и с лоялността към каузата.


Един сезон (853 минути), уеб сайт: http://www.antena3.com/series/el-tiempo-entre-costuras/

Фейсбук: https://www.facebook.com/eltiempoentrecosturas


От 4 януари 2016 г. по bTV.

ИЗБРАНО