Танц от плът и кръв

За филма

Оригинално заглавие: Flesh and Bone
Държава: САЩ
Година: 2015
Жанрове: Драма

Режисьор: (създател и сценарий) Мойра Уоли-Бекет

В ролите: Сара Хей, Бен Даниълс, Деймън Хериман, Ирина Дворовенко, Емили Тайра, Саша Радецки, Рейчъл Даян Уайнър


В центъра на сюжета е Клеър – млада жена, бягаща от трудното си минало, която става част от престижната балетна трупа American Ballet Company в Ню Йорк. Поредицата на Starz Entertainment изследва бляскавия, но подмолен свят на балета.


В ролите ще видим Сара Хей като Клеър Робинс - красива и много емоционална млада жена, която носи психическите рани на проблемното си минало. Едновременно невинна и крехка, тя има склонност към саморазушение, примесено с болезнена амбиция. Превъзходна балерина, способна да надхвърли собствените си граници, тя е разкъсвана от вътрешни борби, докато професионалната й амбиция я води до непредвидими постъпки.

Джош Хелман влиза в ролята на Брайън Робинс – братът на Клеър. Бен Даниълс е в ролята на Пол Грейсън - художественият директор на American Ballet Company, който вярва, че е сред най-големите ментори на таланти и в замяна изисква крайна преданост от танцьори си.

Ирина Дворовенко е в ролята на Кийра – примабалерина, сложна и емоционална примадона, която се гордее, че е най-добрата, без значение какво й коства това. Емили Тайра е в ролята на Миа – съквартирантката на Клеър, която иска да се издигне в йерархията на American Ballet Company.

Саша Радецки се превъплъщава в Рос - женкар, главен танцьор и дългогодишен балетен партньор на Кийра, който използва безграничния си чар и талант, за да получи всичко, което си пожелае.

Рейчъл Даян Уайнър е в ролята на Дафни - една от малкото танцьорки в American Ballet Company, които могат да устоят на унищожителните похвати на Пол.



Героите:


Клеър Робинс (Сара Хей)

Клеър е сантиментална, сериозна и дълбоко емоционално наранена млада жена. След като се оттърсва от трудното си минало, тя е склонна към саморазушение, примесено с болезнена амбиция. Клеър копнее за независими сексуални отношения, каквито имат повечето нормални млади жени. Тя не се поддава на стереотипите и очакванията. Превъзходна балерина, способна да надхвърли собствените си граници, Клеър е разкъсвана от вътрешни борби, докато професионалната й амбиция я води до непредвидими постъпки. Тя е тръгнала по пътя на себепознанието, но без компас.


Брайън Робинс (Джош Хелман)

Принуден от своя властен баща да постъпи в морската пехота, Брайън е изпратен на тригодишна мисия в Афганистан, където преживява ужасите на войната. Той е фокусиран върху завръщането си в Питсбърг, а сестра му, Клеър, е неговата пътеводна светлина. Брайън страда от посттравматично стресово разстройство и е объркан допълнително от отношенията си с любимата си сестра - буря от противоречиви чувства замъгляват преценката му. Брайън е странен и изпитва неловка смесица от чувства - сила и уязвимост. Едно от малкото неща, за които е сигурен в живота си е, че той е напълно отдаден на Клеър и чувства, че не може да живее без нея.


Пол Грейсън (Бен Даниълс)

Пол е бисексуален и е художествен директор на American Ballet Company. Той основава компанията преди 12 години и след дългата си кариера на успешен танцьор, Пол е твърдо решен да направи класация на най-добрите танцьори. И той вижда Клеър като ключът към успеха. Пол вярва, че е сред най-големите ментори на таланти и в замяна изисква крайна преданост от танцьори си. Пол е находчив и склонен към пристъпи от жизнерадост до ярост. Никой не знае какво да очаква от него. Той е една граната с освободен предпазител.


Ромео (Деймън Хериман)

Ромео е бездомник, който живее под сградата на Клеър и Миа. Той смята себе си за „пазител“ и вярва, че работата му е да помага и да защитава всички местни жители. Ромео е интригуващ, наивен, интелигентен и чувствителен, със своя собствен уникален начин на възприемане на света. Подобно на много хора, които страдат от нелекувана шизофрения, Ромео вижда знаци и поличби във всичко. Пристигането на Клеър пасва идеално в контекста на книгата, която пише - тя е още едно доказателство за неговото пророчество. Всяка случайна поява може да отключи неговите пасивни психотични импулси, но независимо от това, Ромео винаги е с намерението да направи правилното нещо ... каквото и да означава това за него.


Кийра (Ирина Дворовенко)

Кийра е примабалерина. Състезател. Оцеляла. След като родителите й емигрират от Украйна, Кийра е роден и отгледана като човек, който преодолява несгодите. Тя е всепризната звеза на American Ballet Company и дългогодишната муза на художествения директор Пол. Тя е сложна и емоционална примадона, която се гордее, че е най-добрата, без значение какво й коства това. Въпреки, че Кийра предварително е планирала да се ожени за богат мъж, след като приключи с балета, тя все още силно се надява, че бъдещето никога няма да дойде. Началото на сериала ще ни направи свидетели на период, в който Кийра е силно уязвима. Тя е ужасена от това, че „остарява“ като балерина и е готова на всичко, за да запази статута си. Клеър е пряка заплаха за нейната позиция.


Миа (Емили Тайра)

Мия е родом от Ню Джързи, често страда от хранително разстройство и има склонност към случайни сексуални контакти. Тя е принудена да дeли една квартира с Клеър. Миа има особено чувство за хумор, с което маскира несигурността, която изпитва. Тя отчаяно иска да се издигне в йерархията на American Ballet Company и да докаже на най-суровия си критик, своята майка, че тя има своите достойнства като личност и танцьор. Миа се озовава изправена пред най-голямото предизвикателство в своя живот, което носи тежки последици, с които тя не е в състовние да се справи.


Рос (Саша Радецки)

Рос е най-важният мъж на American Ballet Company. Той е голям женкар, главен танцьор и дългогодишен балетен партньор на Кийра, както и бивш неин любовник (въпреки че в себе си все още изпитва чувства към нея). Рос използва безграничния си чар и талант, за да получи всичко, което си пожелае, но статута му в American Ballet Company се оказва по-несигурен, отколкото той може да си представи, след като е уловен от уебкамерата на Пол.


Дафни (Рейчъл Даян Уайнър)

Дафни е уверено и непоправимо "диво дете", което играе по своите собствени правила. Тя прозилиза от богато нюйоркско семейство, но това, което Дафни иска най-много от всичко, е това, което парите не могат да купят: артистични постижения. Въпреки финансовото наследство от семейството й (и неодобрението от тяхна страна), тя е нападателна и безмилостна. Дафни е една от малкото танцьорки в American Ballet Company, които могат да устоят на унищожителните похвати на Пол, а за да компенсира напрежението, тя намира своя отдушник в елтния стриптийз клуб „Анастасия“.


8 епизода х53 мин.

Уеубсайт: https://www.starz.com/originals/fleshandbone


От 9 ноември 2015 г. по HBO.

ИЗБРАНО