Хора

За филма

Оригинално заглавие: Humans
Държава: Великобритания, САЩ
Година: 2015
Жанрове: Фантастика

Режисьор: (сценарий) Сам Винсънт, Джонатан Бракли

В ролите: Уилям Хърт, Катрин Паркинсон, Джема Чан, Том Гудман-Хил, Луси Карлис, Колин Морган, Пикси Дейвис, Айвън Джеремая, Тио Стивънсън, Емили Берингтън, Нийл Маскел, Уил Тюдор, Дани Уеб, Соуп Дирису


По шведската научнофантастична драма “Real Humans”.

Паралелна действителност, в която хората живеят в компанията на синтетични домашни помощници с изкуствен интелект. Все повече хора обмислят дали да не си купят такиива, а последствия, които новата високоразвита технология би могла да има върху хората, са сложни.

Действието на поредицата, заснета в покрайнините на Лондон, се развива в паралелна реалност, в която най-новата задължителна техническа придобивка на всяко заето семейство е "синт" – високоразвит домашен помощник с изкуствен интелект, поразително наподобяващ човешко същество.

В центъра на четирите паралелни сюжетни линии на "Хора" е разединеното, но обичащо се семейство Хокинс. Когато Джо Хокинс решава да инвестира в "синт" – най-новата задължителна техническа придобивка на всяко заето семейство, - той се надява, че все по-обтегнатите му взаимоотношения със съпругата му Лора ще се подобрят, тъй като роботът-помощник ще им осигури отново времето, от което така отчаяно се нуждаят, за да възстановят връзката си като двойка и като семейство.

Новият „синт“ Анита, който е последният хит на пазара, превръща за отрицателно време разхвърляния им дом в оазис на доволството, изпълнен с чистота, ред и добра храна. Но Лора изпитва известно безпокойство по отношение на Анита - нещо не е наред...

Все по-голям брой хора загърбват своя скептицизъм и резервираност, приемайки в семействата си представители на „синт“. Вдовецът Джордж Миликан е създал близка връзка със своя старомоден „синт“ Оди, на когото гледа по-скоро като на син, отколкото като на бездушна машина. Когато Оди започва да проявява дефекти, Националната здравна служба го замества принудително с новия неумолим модел Вера, предназначен да се грижи за възрастни хора. Джордж е принуден да крие привързаността си към Оди, за да не даде повод на властите да го конфискуват.

В същото време един млад мъж на име Лео и неговият „синт“ Макс търсят отчаяно човек от миналото на Лео. Но, кой е той и защо им е необходим? И защо Макс изглежда толкова различно от останалите „синт“-ове? Лео и Макс са преследвани от тайнствен мъж на име Хоб. Той е решен да разкрие тайна, която може да разруши човечеството в сегашния му вид.

Д.С. Питър Дръмонд – служител на Работната група по специални технологии, разрешава споровете по отношение на „синт“, за да преодолее неудовлетвореността си, породена от безукорния синтетичен физиотерапевт на своята съпруга. Дръмонд прекарва по-голямата част от времето си, зает с чиновнически дейности и решаване на незначителни проблеми, тъй като „синт“-овете почти никога не дават дефекти, докато един ден не се налага да разследва случай, който излиза извън рамките на очакванията.

Уеб сайт: amc.com/shows/humans
Епизоди х42 мин.

От 23 октомври 2015 г. по AMC (сезон I - 8 епизода). От 23 февруари 2017 г. - сезон II. От 8 октомври 2018 г. - сезон III.

ИЗБРАНО