Салем

За филма

Оригинално заглавие: Salem
Държава: САЩ
Година: 2014
Жанрове: Фентъзи

Режисьор: (създател и сценарий) Brannon Braga, Adam Simon

В ролите: Джанет Монтгомъри, Шейн Уест, Сет Гейбъл, Тамзин Мърчант, Ашли Мадекуе


Драматичен фентъзи трилър, поставен в променящия се свят на Масачузетс от 17 век.
Вторият сезон ни отвежда в зората на Войната на вещиците. Безскрупулната водачка на вещиците от Салем, Мери Сибли (Джанет Монтгомъри) току-що е завършила великото причастие – смъртоносен, свръхестествен ритуал, отприщил опустошителна чума сред нищо неподозиращите граждани.

Докато смъртта и болестите продължават да вземат жертви в разкъсаното от войната селище, Мери трябва да се изправи срещу стари и нови противници от Салем и отвъд града, които ламтят за трона ѝ в една битка за власт над района.

Изоставен на крачка от смъртта, физически и емоционално опустошен, бившият герой от войната Джон Олдън (Шейн Уест) се връща в Салем, за да разобличи жената, която обича, преди тя да е унищожила всичко и всички около себе си.

Преследван от чувство за вина, Котън Мадър (Сет Гейбъл) е поел по пътя на изкуплението и е твърдо решен да поправи стореното зло. Закрилницата на страдащите Мърси (Елиз Еберле) сама се превръща в потисница в търсене на отмъщение срещу жената, която я предаде – Мери. Внезапното завръщане на сина (Оливър Бел), когото е изоставила преди години, кара Мери да се изправи срещу заплахите в собствения ѝ орден. Тя разбира, че сестрите ѝ са заговорничили да го опазят жив, включително тайнствената Титуба (Ашли Мадекуе), чиято лоялност е изменчива, а мотивите ѝ – неясни.

Най-важната задача на Мери е да си осигури подкрепата на Ан Хейл (Тамзин Мърчант), която може да й бъде могъщ съюзник или смъртоносен враг. Мери разбира от самото начало колко много помощ ще ѝ бъде нужна, когато непосредствено след великото причастие нови гости заплашват да нахлуят в Салем – всеки с различни намерения. Сред тях са графиня Марбург (Луси Лоулес) – последната представителка на древен и могъщ род немски вещици; нейният изискан, образован, чаровен и лоялен син барон Себастиан Марбург и тайнственият д-р Самюъл Уейнрайт(Стюарт Таунсенд), който иска да разкрие тайните на Салем и чумата, докато първата жертва на болестта Айзък Уолтън (Ийдо Голдбърг) лежи безпомощен.

Сезон 3 разказва за плана на вещиците да доведат дявола на земята и да направят Салем столица. Вместо да създаде Нов свят без пуританско лицемерие, дяволът ще донесе само смърт и робство, водейки човечеството към самоунищожение. Само един може да надвие дявола – това е вещицата, която го е родила, Мери Сибли, която е мъртва … но всъщност дали е мъртва?

От 5 юли 2015 г. по Fox Life (сезон II). От 29 януари 2017 г. - сезон III/

ИЗБРАНО