Революция

За филма

Оригинално заглавие: Revolution
Държава: САЩ
Година: 2012
Жанрове: Фантастика

Режисьор: (сценарий) Ерик Крипке

В ролите: Били Бърк, Елизабет Мичъл, Трейси Спиридакос, Джанкарло Еспозито, Зак Орт, Дейвид Лайонс, Даниела Алонсо


Сериал на Warner Bros. Television с действие в пост-апокалиптично бъдеще. Всякакво електричество на Земята е спира в рамките на една нощ, изключвайки компютри, електроника, двигатели на коли и самолети. Влаковете и колите спират на място, корабите застиват във водата, а всякакви летателни апарати започват да падат и се разбиват.

През следвашите 15 години хората са принудени да се адаптират в свят без електричество. Поради падането на правителството и нарушаването на обществения ред, много зони сега са във владение на местни военноначалници и милиции.

Сюжетът започва с оцеляващото семейство Матисън: Бен, Чарли и Дани сега живеят близо до това, което преди е било Чикаго. Бен притежава устройство, приличащо на огърлица (в него се побира USB флаш драйв), което е ключът не само за разкритието на това, какво е станало преди петнадесет години, но също така е и възможен начин да се обърне ефекта.

В същото време Себастиан Монро, генерал на „Милицията на Монро” и самоназначил се президент на Република Монро (зона от бившите Съединени Американски Щати, обхващаща земи на изток от река Мисисипи и на север до Кентъки и двете Каролини, сега притежава тази сила за себе си, опитвайки се да завладее цялата територия на бивш САЩ.

Остатъкът от семейство Матисън, заедно с брата на Бен – Майлс, и Арън Питман и Нора Клейтън се борят срещу милицията на Монро.

Новия бенефактор на Монро – Рандал Флин (бивш заместник-министър на отбраната, който преди 15 години дава заповед за използването на въоръжена технология, вследствие на която изчезва електричеството) сега иска да подкрепи Монро, след като жената на Бен – Рейчъл, работеща за Монро под натиск, успява да избяга от лагера му.

В сезон II:
Героите попадат в един нов свят, още по-опасен и загадъчен от всякога. Ефектите от включване на захранването може да се окажат катастрофални за всички. Сега Майлс, Аарон и Рейчъл се оказват в мистериозен малък град в Тексас, където Рейчъл неочаквано се сблъсква важна фигура от миналото си. Чарли се озовава на мисия в Плейнс Нейшън, докато Невил и Джейсън търсят бежанския лагер за един изгубен любим човек. Междувременно Монро е открил трудна роля в новата си среда.

2 сезона (2012 - 2014 г.), 42 епизода х43 мин.
Уеб сайт: http://www.nbc.com/revolution

От 23 февруари 2015 г. по bTV Action. От 26 март 2015 г. - сезон II.
От 10 март 2016 г. по bTV.

ИЗБРАНО