Подли камериерки

За филма

Оригинално заглавие: Devious Maids
Държава: САЩ
Година: 2013
Жанрове: Комедия

Режисьор: (сценарий) Marc Cherry

В ролите: Ana Ortiz, Dania Ramirez, Roselyn Sanchez, Judy Reyes, Rebecca Wisocky, Susan Lucci, Edy Ganem, Tom Irwin, Grant Show, Drew Van Acker, Mariana Klaveno


Поредица в жанра драмедия-мистерия, развиваща се зад стените на най-богатите и аристократични къщи в Бевърли Хилс.

Проследява се животът на 5 красиви, самоуверени и решени да постигнат целта си жени – Марисол, Кармен, Роузи, Зойла и Валентина. Всяка една от тях крие своята лична история, но и своя подъл план как да превърне мечтите си в реалност.
Водени от желанието си да отмъстят, да се съберат с децата си или пък да станат световни музикални звезди, те са готови на всичко – ще флиртуват, ще изнудват, ще кроят коварни планове, но винаги ще се подкрепят и ще си пазят гърба. Защото тяхната работа е много повече от това да почистват след богатите и известните – те искат по-добър живот в Америка и ще направят всичко възможно, за да го постигнат.

Завръзката е убийството на тяхна добра приятелка. От този момент нататък една шокираща тайна постоянно ще напомня за себе си и ще заплашва иначе спокойния живот в богаташкия калифорнийски град.

Разобличава се лъскавият и привидно щастлив свят на богатите - по възможно най-свежия, остроумен и сексапилен начин. Класовата война никога не е била толкова забавна, коварна и неустоима, колкото в Бевърли Хилс.

Младата Марисол и нейните три приятелки от латиноамерикански произход работят като камериерки в лъскавия Бевърли Хилс. Съвсем скоро обаче нещата започват да излизат извън контрол и четирите камериерки си дават сметка, че цената която трябва да платят за по-добър живот е по-висока, отколкото са очаквали.

В сезон III:
Ще видим дългоочакваното развитие след края на сезон 2, когато умопомраченият тийнейджър, лудо влюбен в Кармен Луна, стреля към щастливите младоженци Роузи и Спенс на тяхната сватбена церемония. Тези събития оставиха очакването, кой от героите напуска. „Ние самите също дълго време си задавахме този въпрос и нямахме категорично решение. Знаехме, че трябва да има последствия, защото нямаше да е реалистично да има подобна престрелка, а куршумът да не уцели нито един човек от тълпата. Така решихме кого да застреляме”. Това споделя творческият продуцент Брайън Танън. Петте красиви дами - Марисол, Кармен, Роузи, Зойла и Валентина - попадат в нови заплетени ситуации и забъркват поредните бъркотии... Три пъти повече лъжи, три пъти повече интриги и три пъти повече въпроси за живота на богатите в Бевърли Хилс.

В сезон IV:
Действието ще ни пренесе в именията на най-богатите и влиятелни фамилии в Бевърли Хилс, където убийствата и умишлените злодеяния са обичайно явление. Класовата борба никога не е била толкова забавна и безскрупулна, а камериерките са не по-малко находчиви, прями, хитри и подмолни от своите работодатели.
Изпълнителният продуцент на сериала Ева Лонгория гостува в премиерния епизод. Марисол оказва подкрепа на Евелин (Ребека Уисоки), когато тя се намира на прага на голяма житейска промяна. Междувременно, позитивната нагласа на Роузи оставя много какво да се желае от нейната нова шефка Женевиев (Сюзан Лучи), която свиква с домакинство, в което липсва откровеният и язвителен хумор на Зойла. Кармен продължава да се стреми към певческа кариера докато братовчедка й Даниела (Сол Родригес) пристига в града и обърква всичко. Марисол също е в нова връзка, която в крайна сметка се оказва сложен любовен триъгълник с повторната поява на старата й тръпка Джеси.

Изпълнителни продуценти: Марк Чери, Ева Лонгория и др.

4 сезона (2013-2016 г.), по 13 епизода х60 мин. на сезон.
Уеб сайт: mylifetime.com/shows/devious-maids

От 9 декември 2013 г. по FOX Life (сезон I). От 12 юли 2014 г. - повторение. От 28 юли 2014 г. - сезон II. От 10 август 2014 г. - повторение. От 23 ноември 2014 г. - повторение (сезони I и II). От 13 юли 2015 г. - сезон III. От 20 юни 2016 г. - сезон IV.
От 16 декември 2014 г. по Нова телевизия (сезон I). От 6 януари 2016 г. - сезон III. От 15 август 2016 г. - повторение от сезон I. От 15 декември 2017 г. - сезон IV.
От 13 февруари 2017 г. по Diema Family. От 18 юли 2019 г. - повторение (от 6 август 2019 г. - сезон II, от 23 август - сезон III, от 11 септември - сезон IV).

ИЗБРАНО