Върколака

За филма

Държава: САЩ / Япония
Година: 2011
Жанрове: Анимация

Режисьор: Hiroshi Aoyama

В ролите: Rikiya Koyama, Vic Mignogna, Milo Ventimiglia


Wolverine: фантастичен екшън за персонажа от комиксите на "Марвъл" Джеймс Хаулет, роден в края на 19 век, наричан Лоуган и преминал през няколко телевизионни поредици като "Х-мен", "Новите отмъстители" и "Невероятният Хълк" (1996 - 1998 г.).

"Върколака" е продължение на "Marvel Anime: Iron Man", а след него следва "Marvel Anime: X-Men".

Той е мутант, притежаващ животински свръхчовешки сетива, рефлекси и издръжливост, както и други способности лекува и възстановява рани, експерт е в бойните изкуства и други.


В този сериал Лоугън е помолен от стария си приятел, ченге от Япония, да се справи с криминалния синдикат на Шинген Яшида и да спаси Марико - изгубената любов на Лоуган - от принудителен брак, уреден от баща ѝ Шинген.


Лоугън разбира, че Марико е жива, след като е изчезнала преди години. Той отива в Япония, за да я намери, но нещата се влошават, когато се оказва, че зад принудителния брак стои Курохаги Хидеки - водач на криминалната организация от остров Мадрипур. За да си върне момичето, Лоугън трябва да се изправи срещу престъпници, гигантски чудовища и майстори на меча. На всичко отгоре се появява и Омега червения, търсейки отмъщение.

В помощ на Лоугън се притичва Юкио, красива жена-убиец с остри пръстени за оръжие.


12 епизода х30 мин.

Анимацията е на японската фирма "Madhouse" и е комбинация от традиционна анимация и компютърно генерирани образи. Сценарият е на Kengo Kaji.


От 10 август 2014 г. по bTV Action.

ИЗБРАНО