Черната роза

За филма

Държава: Турция
Година: 2013
Жанрове: Сапун

Режисьор: Murat Saraçoglu

В ролите: Mesut Akusta, Hilal Altinbilek, Can Atak, Yavuz Bingol, Özlem Conker, Özcan Deniz, Ece Uslu


"Karagül": Ебру (Ece Uslu) е красива млада жена, омъжена за Мурат (Ozcan Deniz). Те живеят щастливо в Истанбул с двете си дъщери Ада (Ayca Aysin) и Мая (Ilayda Celik) и малкия си син.


Мурат е богат, произлиза от консервативно и традиционно семейство от югоизточна Турция. Оставил е фамилията си, за да води модерен живот - но когато бизнесът му закъсва, решава да се върне в родния си град, за да получи пари от по-големия си брат Кендал (Mesut Akusta).



Когато се връща обаче, тайната му се разкрива: всъщност Мурат води двойствен живот - има още една жена, Нарин (Ozlem Conker) и син Баран (Mert Yazicioglu), които живеят с фамилията му. Нарин е и роднина на Мурат и затова фамилията му я счита за истинска снаха. Те не искат той да се разделя с нея и затова Мурат продължава да я вижда веднъж в месеца. Той пази това в тайна от официалната си съпруга Ебру и от децата си.


Има още една тайна, която смущава живота не само на Мурат, но и на Ебру. Преди години, след като са се оженили, са имали бебе - момче. На Ебру са казали, че то е починало при раждането, но всъщност Мурат го е взел и го е дал на Нарин, която не е можела да има деца. Нарекли са момчето Баран и Нарин го е отгледала, без да познава истинската му майка.


Когато Мурат пристига в града си, иска от брат си своя дял от наследството и освен това споделя, че не иска повече лъжи - предпочита да вземе сина си Баран в Истанбул и да разкрие всичко. Брат му обаче не е съгласен нито за наследството, нито за Баран. В гнева си, той убива Мурат.


Трагедията преобръща в кошмар живота на Ебру - тя с изненада научава, че мъжът ѝ е убит и то в далечен град, че семейният бизнес не върви, че няма да може да плаща училищните такси на децата. Тя няма друг избор, освен да отиде в родния град на мъжа си и да опита нов живот там.


Историята се усложнява, когато тя среща Фират (Yavuz Bingol). Ще видим драмата на една силна майка - ще научи ли Ебру, че Баран е неин син; ще разбере ли, че мъжът ѝ е бил убит от брат си Кендал; ще успее ли с децата си да се адаптира към новия живот на югоизток...


От 3 юни 2014 г. по TV7 (под името "Черна роза"). От 5 януари 2015 г. - повторение (под името "Черната роза").

ИЗБРАНО