Лилехамер

За филма

Оригинално заглавие: Lilyhammer
Държава: Норвегия – САЩ
Година: 2012
Жанрове: Крими

Режисьор: (сценарий) Eilif Skodvin, Anne Bjørnstad, Steven Van Zandt

В ролите: Стив Ван Занд, Мариан Састад Отесен, Тронд Фауса Аурваг, Свен Нордин


След като нюйоркският гангстер Франк Талиано свидетелства срещу шефа на мафията, той решава да скъса веднъж завинаги с престъпното си минало и да започне на чисто. Включен е в програма за защита на свидетелите, което го подтиква изцяло да промени живота си.


Местейки се в закътаното норвежко градче Лилхамър, или както той започва да го нарича Лилехамер обаче, той установява, че ще е истинско предизвикателство да свикне със спокойния и уреден живот на местните жители.


За бившия мафиот от големия град ще е истинско предизвикателство да свикне с привичките и нравите в спокойния и лишен от всякаква престъпност град. Той ще открие, че макар на пръв поглед всичко в северната страна да изглежда подредено и изправно, все пак съществуват вратички за прекрачване на закона. Така Франк ще стигне до извода, че колкото и далеч да отиде, човек не може да избяга от миналото си...


Това ще му навлече куп неприятности с местните органи на реда. Героят ще попадне в редица нелепи ситуации, заредени с големи порции свеж норвежки хумор.

Въпреки строгия ред и безупречните правила в северната страна, Франк все пак намира вратички да прескочи закона. Готов ли е наистина бившият гангстер за промяна и ще успее ли окончателно да загърби престъпните си навици от миналото?


Още с излъчването на първия епизод в Норвегия, сериалът поставя рекорд по гледаемост – около една пета от населението на страната!


Епизоди х45 мин.


От 5 април 2014 г. по bTV Cinema.

ИЗБРАНО