Пан Ам

За филма

Оригинално заглавие: Pan Am
Държава: САЩ
Година: 2011
Жанрове: Драма

Режисьор: (сценарий) Jack Orman

В ролите: Christina Ricci, Margot Robbie, Michael Mosley, Karine Vanasse, Mike Vogel, Kelli Garner, Goran Višnjić


Разказ за пилотите и стюардесите, направили от "Пан Ам" един обаятелен начин човек да лети.

Героите:
Christina Ricci в ролята на Маргарет Райън - "Маги", домакин на летателния екипаж: идеалист и либерал, която не се страхува да тества правилата и своите началници.
Margot Robbie като Лаура Камерън - стюардеса, току-що завършила обучението си и по-малката сестра на Кейт. Избягала от сватбата си преди месеци, тя иска да докаже на сестра си, че вече е самостоятелна.
Michael Mosley е Тед Вандеруей, първи офицер и втори пилот, който е бивш военен летец. Той е бил уволнен заради пилотиран от него самолет, въпреки че баща му, чиято компания е произвела самолета, му е признал, че е имало механичен проблем. Сгоден за приятелката си от детинство Аманда, Тед постепенно се увлича от Лаура.
Karine Vanasse е Колет Валоа, френска стюардеса на Пан Ам. Оставена в приют след германската окупация на Франция през Втората световна война, тя все още е настроена неприязнено към немци. Разкрива се, че родителите ѝ са били френски евреи, убити в концлагера Дахау. Тя има и брат, оставен за осиновяване, когото планира да потърси към края на сериала.
Mike Vogel е Дийн Лоури, пилот на Боинг 707, наскоро повишен в капитан на международни полети - един от най-младите капитани в индустрията. Бивш военен пилот, той е имал романтична връзка с предишния домакин - Бриджет, но сега търси връзка с Колет. Дийн се забърква и в тайна връзка с Джини, любовница на вицепрезидента на Пан Ам...
Kelli Garner е в ролята на Катерин Камерън - Кейт. Тя е опитна стюардеса, владееща 3 езика, вербувана от ЦРУ и показала нюх към шпионажа. Издигната е от куриер до агент.

14 епизода х42 мин.
Фейсбук: facebook.com/PanAmABC/

От 13 април до 4 май 2014 г. по bTV Lady. От 7 юли 2014 г. - повторение.
От 14 март 2018 г. по Epic Drama.

ИЗБРАНО