Д-р Зоуи Харт

За филма

Оригинално заглавие: Hart of Dixie
Държава: САЩ
Година: 2011
Жанрове: Драма

Режисьор: (сценарий) Leila Gerstein

В ролите: Rachel Bilson, Cress Williams, Wilson Bethel, Scott Porter, Jaime King, Tim Matheson


Рейчъл Билсън (звезда сериала „Ориндж Каунти”) е в образа на д-р Зоуи Харт – нюйоркчанка, която е устремена единствено към сбъдване на голямата си мечта: да стане кардиохирург и да върви по стъпките на баща си, след като завърши медицинския колеж.


Когато мечтите ѝ се провалят, д-р Харт приема предложението на един непознат, д-р Харли Уилкс, да работи в неговата медицинска клиника в Блубел, Алабама. Тя пристига в малкия град край Мексиканския залив - където се оказва, че Уилкс е починал и че е завещал на нея половината от практиката си.

Как ще оцелее обаче Зоуи Харт в недружелюбния Блубел? Местните южняци се отнасят към нея по много недружелюбен начин...
Животът на Зоуи става още по-сложен, когато се оказва, че трябва да работи с партньора на д-р Уилкъс - Брик Брийланд (Тим Мейстън). Той гледа подозрително новодошлата лекарка, тъй като вижда в нея конкуренция. За да оцелее в малкото градче, нюйоркското момиче трябва да привлече част от пациентите на Брик в своята практика.
Зоуи се сдобива със съюзници в лицето на кмета – Левон Хейс, бивша футболна звезда, съседа ѝ Уейд Кинсела и годеника на Леман Брайланд, по-голямата дъщеря на конкурента й - младият адвокат Джордж Тъкър.

По време на борбата за себедоказване, любовният живот на лекарката не остава по-назад. Заформя се любовен триъгълник между Зоуи, Уейд и Джордж, а нюйоркчанката е раздвоена е между лошото момче и младия адвокат. Д-р Харт ще научи уроци, които не е подозирала, че може да получи в малък град като Блубел.

Епизоди х60 мин.

От 8 март до 12 април 2014 г. по bTV Lady (сезон I - 22 епизода). От 6 март 2015 г. - сезон III. От 15 април 2016 г. - повторение на сезон II.

ИЗБРАНО