Алкатраз

За филма

Оригинално заглавие: Alcatraz
Държава: САЩ / Канада
Година: 2012
Жанрове: Екшън

Режисьор: (сценарий) Steven Lilien, Elizabeth Sarnoff, Bryan Wynbrandt

В ролите: Сара Джоунс, Джефри Пиърс, Сам Нийл, Джордж Гарсия, Джони Коин


Смразяваща драма, която разказва за най-скандалния затвор в Америка и някогашен дом на най-злите престъпници в страната.

В сериала оживяват тайни от историята на Алкатраз, пазени повече от 50 години...

Когато детективът от Сан Франсиско Ребека Мадсън (Сара Джоунс) е назначена да разследва зловещ случай на убийство, пръстов отпечатък я води до Джак Силвейн (Джефри Пиърс), затворник в Алкатраз, който е починал преди повече от 30 години. Вплетената в затвора семейна история, грабва веднага вниманието на Мадсън. И след като потайният правителствен агент Емерсън Хаузър (Сам Нийл) се опитва да попречи на нейното разследване, тя все по-упорито се опитва да разгадае пъзела.

Връщайки се в Алкатраз, експертът д-р Диего "Док" Сото (Джордж Гарсия) се опитва да сглоби необяснимата последователност на събитията. Тогава двамата откриват, че Силвейн е не само жив, но се и разхожда свободно по улиците на Сан Франциско, давайки воля на едно дългогодишно отмъщение и оставяйки трупове след себе си. Странното обаче е, че той не е остарял, дори и с ден от 1963 г. насам.

Изведнъж мъглата около тези престъпления се вдига. Мадсън и Сото се ровят в „историята” на Алкатраз, правителството се опитва да прикрие всичко и тогава Мадсън разбира, че Силвейн е само частица от една много по-голяма и зловеща заплаха. За момент той може да бъде първият, който се появява отново от Алкатраз, но бързо става ясно, че Силвейн няма да бъде последният.

13 епизода х60 мин.

Изпълнителни продуценти - J.J. Abrams, Jack Bender и др.

От 5 март 2014 г. по bTV Action. От 28 август 2014 г. - повторение. От 27 септември 2014 г. - ново повторение. От 10 декември 2014 г., от 27 февруари 2015 г. - следващи повторения.

ИЗБРАНО