Демоните на Да Винчи

За филма

Оригинално заглавие: Da Vinci's Demons
Държава: САЩ
Година: 2013
Жанрове: Фентъзи

Режисьор: (сценарий) David S. Goyer

В ролите: Том Райли, Лора Хадък, Елиът Кауън, Лара Пулвър, Том Бейтман, Ерос Влахос


Историческо фентъзи - приключенска драма за живота на младия учен и изобретател Леонардо Да Винчи.
Неразказана досега история за един от най-великите умове в историята на човечеството.

Буйната младост на Леонардо протича в ренесансова Флоренция. С блестящ ум и изпълнен със страст, 24-годишният Да Винчи е артист, изобретател, боец, любовник, мечтател и идеалист. По природа свободомислещ и с искрящ интелект и неограничен, свръхчовешки талант, младежът се бори с трудностите, които му носи епохата. Младият да Винчи не само вижда бъдещето, но и започва да го създава!

Сезон II:
Пренасяме се в опустошената Флоренция след заговора на Паци. Леонардо да Винчи (Том Райли) трябва да напрегне до краен предел способностите на ума и тялото си, за да защити града от силите на Рим.

Докато Медичите стигат до немислими крайности, за да се разправят с новата заплаха, Да Винчи продължава търсенето на Книгата на тайните, която ще разбули миналото на майка му. Той скоро ще осъзнае, че има смъртоносни съперници в това начинание – нов враг, по-опасен дори от лакеите на папа Сикст. Търсенето ще го отведе в далечни земи и ще го принуди да преосмисли всичко, което знае за света и за собственото си минало.

Уеб сайт: http://www.starz.com/originals/davincisdemons

От 15 април 2013 г. по FOX (сезон I - 11 еп.). От 25 март до 3 юни 2014 г. - сезон II (от 27 октомври 2016 г. - повторение).

ИЗБРАНО