Изабел Кастилска

За филма

Оригинално заглавие: Isabel
Държава: Испания
Година: 2011
Жанрове: Исторически

Режисьор: Jordi Frades, Oriol Ferrer

В ролите: Michelle Jenner, Ramon Madaula, Rodolfo Sancho, Ainhoa Santamaría, Jordi Díaz, Pedro Casablanc, Ernesto Arias, Sergio Peris-Mencheta


Жажда за власт и война за надмощие... историческата испанска сага за младата и красива кралица.
Образът на младата и красива Изабел сложно преплита стремежа ѝ да упражнява властта си и съпътстващото лично страдание; нейните тъмни и светли страни я превръщат в един от най-големите герои в историята на Испания. Личност и жена, пример за подражание.

След провъзгласяването й за кралица на Кастилия, до смъртта на брат й - крал Хенри IV - Изабел се заема с нелеката задача да спечели уважението и подкрепата на испанските благородници и да утвърди позициите си. Най-големия си враг тя ще намери в група благородници, които ще ѝ се противопоставят, за да защитят наследството на Йоан, известен като Белтранея.

За да намери уважение и от народа, Изабел и съпругът ѝ Фернандо отпътуват за Португалия. Там, с помощта на крал Алфонсо V, те създават съюз и обявяват война за надмощие. Започнатите действия остават в историята като „Война за кастилското наследство”.


В тази война Изабел и Фернандо - в позицията си на крале на Кастилия и Арагон - ще се впуснат в битка за Гренада, в която са съсредоточени военните усилия на царството в продължение на десетилетие.

Междувременно е създадена Инквизицията, а Христофор Колумб се отправя към Източна Индия, за да я завладее...

Уеб сайт: http://www.rtve.es/television/isabel-la-catolica/
3 сезона х13 епизода към декември 2014 г.

От 5 до 27 февруари (14 епизода) и от 11 август до 11 септември 2014 г. (23 епизода) и от 28 септември 2014 г. по bTV.

ИЗБРАНО