Тринайсет

За филма

Оригинално заглавие: XIII / XIII: The Conspiracy
Държава: Франция / Канада
Година: 2008
Жанрове: Екшън

Режисьор: Duane Clark

В ролите: Stephen Dorff, Val Kilmer, Caterina Murino, Greg Bryk, Stephen McHattie, Lucinda Davis, Jonathan Higgins


Криминален минисериал (136 мин.), изпълнен с много адреналин.

Първата жена, президент на САЩ, е убита от снайперист на Деня на независимостта, докато произнася реч. Три месеца по-късно, ранен мъж е изхвърлен от вълните на брега. Той не помни нищо от миналото си. Единственото, което би могло да му помогне да разкрие кой е, е татуировката "XIII" на врата му. Възможно ли е именно той да е издирваният от всички убиец на президентката?

Колкото повече напредва разследването, толкова повече тайни и конспирации в правителството излизат наяве. Истината е шокираща и неочаквана!

Агент на ЦРУ с невероятни бойни умения има един огромен недостатък – паметта му е била заличена. Той намира за почти невъзможно да се свърже с никого. Воден от нуждата да научи повече за миналото си, той вкарва себе си, а често и хората около него, в изключително опасни ситуации.

Тринайсет е излъган от собственото си правителство, защото те искат нещо, което той „крие” в паметта си – ключът към оръжие, което може да промени баланса на силите в световен мащаб. В резултат на тази манипулация от самите хора, които са го „отгледали”, Тринайсет не се доверява на никого. Докато търси следи за миналото си, той никога не може да бъде сигурен, кои са съюзниците му и кои – враговете му, което прави „пътуването” още по-коварно.

Тринайсет и погребаната в миналото му тайна, която наемници, а дори и собственото му правителство, искат и за която те ще направят всичко възможно да „отнемат”. Той трябва да бъде крачка напред в отчаяно „пътуване”, за да отключи мистиката на своята идентичност. Герой ли е или злодей? Ще успее ли неговия „поход” в опита да остане жив или ще ни обрече всички?

От 30 януари 2014 г. по bTV Action. От 27 септември 2014 г. - повторение.
От 6 май 2019 г. по Diema. От 23 май 2019 г. - сезон II.

ИЗБРАНО