Пътят на възмездието

За филма

Държава: Бразилия
Година: 2012
Жанрове: Сапун

Режисьор: (сценарий) João Emanuel Carneiro, Tereza Falcão, Alessandro Marson

В ролите: Débora Falabella, Adriana Esteves, Murilo Benício, Cauã Reymond, Nathalia Dill, Eliane Giardini, Marcos Caruso, Heloísa Périssé, Alexandre Borges, Vera Holtz


"Avenida Brasil": вечната история за отмъщението намира своя нов латино прочит.


Драматичната история на Рита (Mel Maia) - симпатична млада жена, която се бори да си върне част от живота, отнета й от нейната мащеха Карминя (Adriana Esteves), докато е била дете.


След преждевременната смърт на бащата на Рита - Женезио, Карминя и нейният любовник Макс (Marcello Novaes) изпращат момичето надалеч, за да не попречи на плана им да забогатеят. Рита е подложена на експлоатация на детски труд от мъж на име Нило (José de Abreu), но има късмета да срещне Батата (Bernardo Simões) - момче, което става неин най-добър приятел и истинска любов. Скоро тя е осиновена и отива в провинцията с добро семейство, което променя името й на Нина. Батата пък е осиновен от Карминя и името му става Жоржиньо.



Минават години. Неузнаваема и мотивирана от желание за мъст, Нина (Débora Falabella) проследява Карминя и неусетно се инфилтрира в семейството, като става и личен готвач на мащехата си.



Нина обаче търпи горчивите последици от желанието си за отмъщение. Карминя е съблазнила и се е омъжила за Туфао - дружелюбен и богат футболист, който не знае за нейните лъжи и манипулации. Те живеят заедно с негови шумни роднини в къща в предградията, а Карминя е представила злия Макс за негов шурей.



Заедно, Карминя и Макс продължават да осъществяват своите планове за възход. Нина е толкова обсебена от единствената си цел, да причини страдания и наказание на тези, които са я наранили, че рискува собственото си щастие.



Карминя и Нина имат нещо общо помежду си: искрената си обич към Жоржиньо (Cauã Reymond), който се води син на Карминя - а е детската любов на Нина, Батата.

Нина трябва решително да се изправи срещу миналото си и да реши, докъде иска да стигне - изборът й може да струва любовта на живота й, както и нейната хуманност...


Сериалът е номиниран за Емми 2013 - за най-добра теленовела, а екипът му има 108 номинации и 36 награди.


Един сезон, 160 еп. х45 мин.

Уеб сайт: tvg.globo.com/novelas/avenida-brasil/index.html


От 2 декември 2013 г. до 3 януари 2014 г. по Нова телевизия (19 епизода).

От 28 март 2014 г. по Diema Family. От 1 май 2015 г. - повторение.

ИЗБРАНО