Цветовете на любовта

За филма

Оригинално заглавие: Sapna Babul Ka... Bidaai
Държава: Индия
Година: 2007
Жанрове: Сапун

Режисьор: Rajan Shahi, Romesh Kalra, Sunand Kumar

В ролите: Sara Khan, Parul Chauhan, Angad Hasija, Kinshuk Mahajan, Sulagna Panigrahi, Apoorva Agnihotri


Казват, че красотата и щастието са като две сестри... Обикновено вървят ръка за ръка, но се случва да нямат и нищо общо помежду си, поне на пръв поглед.

Индийската приказка за две сестри - един от най-колоритните сериали, заснемани някога. Трогателната история на Садхъна и Раджини и тяхната борба за щастие.

На хинди думата „bidaai” означава „сбогом”, а също така е използвана като името на индийски ритуал, отбелязващ момента, в който една булка напуска родния си дом. Основните теми в сериала разглеждат многото нива на значение в тази дума.

Садхъна и Раджини всъщност са братовчедки, но са израснали под един покрив с обща мечта – да дойде ден, в който и двете да бъдат омъжени и доволни от живота си. Околните обаче непрестанно сравняват двете момичета, защото Садхъна е истинска красавица със светла кожа, а Раджини не е толкова привлекателна и с по-тъмен тен. В индийската култура при процеса на избор на съпруга светлата кожа винаги е за предпочитане, а това предопределя и начина, по който обществото третира сестрите. Всяка от тях обаче трябва да премине през известни перипетии като едната често става обект на завист, а другата бива подценявана заради външния си вид. Водеща за двете момичета си остава тяхната доброта и здравите принципи, нн които те никога не биха изневерили.

С началото на сериала Садхъна вече е снаха в най-заможното семейство в града – рода Раджавнаш. Тя много обича съпруга си Алейх и е отдадена на това да му помогне със здравословния проблем, който има. Той е със забавено ментално развитие, но под грижите на Садхъна започва да се подобрява. Раджини пък остава в родната си къща и се надява скоро и тя да намери своя път в живота. Щастието може да й се усмихне в лицето на Ранвир, по-малкият син на Раджавнаш, който току що се е върнал от следване в Америка.
Доколко свързани са физическата красота и щастието и какви могат да бъдат изненадите на съдбата?

Персонажи:
Садхъна Алейх Раджванш (Sara Khan) - 22-годишна красавица, чийто външен вид е допълнен от благ характер и добро сърце. Като дете тя заживява със своите баба, леля и по-малката си сестра Раджини след като майка й умира, когато Садхъна е само на 5, а баща й заминава да работи в Америка. Младата жена често става обект на завист и омраза заради красотата си, на което отвръща само с положителни емоции и обич, защото винаги е била възпитавана така и никога не би изневерила на ценностите. Тя често бива сравнявана със сестра си Раджини, която не е привлекателна колкото нея, но въпреки това двете имат силна връзка, като сестри, и са готови на всичко една за друга. Сега самата Садхъна чувства, че изживява собствената си мечта като по-голямата снаха в семейство Раджавнаш. За мъжа си Алейх, когото много обича, Садхъна е готова на множество саможертви, като всеотдайно му помага да преживее проблемите, които има.

Раджини Ранвир Раджавнаш (Parul Chauhan) е по-малката сестра на Садхъна. Раджини е мила и приятна, но е обикновено момиче от малкия град. Родителите и семейството си тя поставя пред всичко и дори не би си помислила да направи нещо, което да им навреди или да тръгне срещу семейните принципи. Тя е много близка с доведената си сестра Садхъна, с която обаче е била сравнявана още от дете, защото Раджини е по-непривлекателната от двете, а тенът на кожата й е по-тъмен. Като всяко младо момиче тя също мечтае да се омъжи щастливо. Въпреки това тя има и някои собствени таланти. Раджини е страхотна танцьорка и е силна в академичната област. Нейната сестра е сред най-близките й хора, но двете вече не живеят заедно.


Алейх Раджавнаш (Angad Hasija) е младият и привлекателен наследник на семейство Раджавнаш - най-богатият род в града. Алейх е много мил и чувствителен младеж, още от дете страда от забавено умствено развитие. Той е душата и сърцето на семейството и всички го обичат, но отношенията му с майка му се доста обтегнати, а най-близкият му човек е неговата леля Чоти Маа. Алейх е женен за Садхъна, която много обича. Садхъна се опитва да му помогне да подобри здравословното си състояние.


Ранвир Раджавнаш (Kinshuk Mahajan) е по-малкият син на семейство Раджавнаш, който е учил в САЩ и току що се е върнал в родния си град, за да се включи в бизнеса на баща си. Ранвир е много привлекателен и истински джентълмен, което го прави мечтата на всяко момиче. Той винаги си е представял, че ще се ожени за красиво момиче, но в последствие се влюбва в прекрасния характер на Раджини. С брат си Алейх са много близки, а Ранвир също така е и любимецът на майка им Васу.


739 епизода х25 мин.


От 19 юли 2013 г. до 17 октомври 2014 г. по bTV.

От 9 декември 2013 г. по bTV Lady.

ИЗБРАНО