Специални клиенти

За филма

Оригинално заглавие: The Client List
Държава: САЩ
Година: 2012
Жанрове: Драма

Режисьор: (сценарий) Suzanne Martin, Jordan Budde

В ролите: Jennifer Love Hewitt, Colin Egglesfield, Loretta Devine, Cybill Shepherd, Rebecca Field


Гореща история за секс, пари и потайност, разкриваща скандални и шокиращи тайни ...
Сериалът е базиран на пълнометражния филм със същото име, направил премиерата си през 2010 г.

Обикновена домакиня умело прикрива тъмната си и срамна страна.

Райли Паркс (Дженифър Лав Хюит) е самотна майка на две деца, изоставена от мъжа си и изправена пред фалит, издържа семейството си като масажистка в СПА център. Скоро обаче тя разбира за „екстрите”, които закачливите й колежки предлагат на своите клиенти, а не след дълго и тя започва да обслужва този списък от „специални клиенти”.

След неочакваното разкритие, Райли попада в напълно непозната реалност, която може дори да я вкара в затвора. Докато помага за бизнеса, тя се бори да поддържа дискретен баланс между ролята на самотна майка и силна бизнес дама, работеща в уникална и специфична сфера.

Връзката между нея и мъжете, които я посещават, е меко казано странна. Райли изпълнява похотливите им фантазии, а след това ги окуражава да й разказват за проблемите си. Допълнителният кеш осигурява необходимото за отглеждане на две деца, а бизнесът й изглежда е основан на своеобразна взаимопомощ. Тя обаче го пази в тайна от близките и приятелите си и се крие зад фасадата на привидно обикновения СПА център.

Райли започва опасна игра, в която са замесени два противоположни образа – на всеотдайната самотна майка и на палава масажистка с „екстри”.

В сезон II:
Балансирайки между опитите да измъкне съпруга си Кайл от ареста и да закрепи финансовото си положение, Райли трябва да се справи с нарастващата си близост с брата на мъжа си - Евън, сблъсъците с колегите в салона и постоянните опити на властите да се доберат до черното й тефтерче. Претрупана с работа и изкушена от все по-примамливи и неморални предложения, Райли ще трябва да измисля заплетени схеми, за да осигури добър живот на своите деца.


Компрометиращите ситуации, в които се забърква тексаската домакиня, са в пъти повече от пълнометражния филм. Поредицата предизвика ожесточена морална дискусия в САЩ и кара редица сдружения на професионални масажисти да се обявят против „Специални клиенти”.

Персонажи:
Райли Паркс (Дженифър Лав Хюит) – на пръв поглед типичната тексаска съпруга, която има красиво подреден дом, привлекателен съпруг и две чудесни деца. Половинката й Кайл обаче напуска семейството без обяснение и сега Райли трябва да се справя сама с плащането на сметките и отглеждането на малките Травис и Кейти. Тя започва работа като масажистка в СПА център, препоръчана от своя позната, а впоследствие разбира, че начинът да изкарваш големи бакшиши, е като предлагаш масажи с „екстри”. Райли става една от любимите служителки на списъка от специални клиенти на центъра, но детайлите от длъжностната си характеристика тя умело пази в тайна от семейството и приятелите си.

Джорджия Къмингс (Лорета Дивайн) – динамичната собственичка на СПА центъра, която е част от този бизнес вече повече от 10 години. Тя се гордее с успеха си и професионалното обслужване в нейния център, както и със всяка една от служителките си. За да поддържа бизнес модела на масажи с „екстри”, тя си е изградила така наречения списък от „специални клиенти”, в който фигурират имената на много влиятелни личности от града, което успява да я спаси от пререкания с полицията относно съмнителните количества пари в брой в СПА центъра.

Евън Паркс (Колин Егелсфийлд) – по-малкият брат на Кайл Паркс, който винаги е живял в сянката на брат си. Еван се оказва истинска опора за Райли след като Кайл напуска семейството и играе важната роля на мъжка фигура в живота на племенниците си Травис и Кейти. Към Райли пък изглежда, че той има по-специални чувства, на които не е изключено тя да отвърне.

Лейси Джийн-Локлин (Ребека Фийлд) - най-добрата приятелка на Райли още от детинство, която в много ситуации се оказва и най-довереният й човек. Лейси е като член на семейството и работи заедно с Линет, Майката на Райли, във фризьорски салон. Тя е и единствената, сред близките на Райли, която научава какво точно се случва в стаите за масаж на СПА центъра.

Селина (Алиша Лагано) – безскрупулна и амбициозна колежка на Райли от СПА центъра. Селина е тази, която препоръчва Райли за работа там, но след като става свидетел на големия й успех с клиентите, често влиза в пререкания с нея. Селина използва бакшишите си за скъпи коли и дрехи, а за да живее луксозно е готова на всичко, включително и да нарушава стриктните правила на шефката си Джорджия.

Линет Монтгомъри (Сибил Шепърд) – майката на Райли, която е типичната решителна и несломима тексаска. Линет е била женена множество пъти и прави най-доброто, на което е способна да помага на дъщеря си след като съпругът й Кайл я напуска. Тя е важна роля и в живота на внуците си Травис и Кейти, както и уважавана фризьорка в местния салон.

Кайл Паркс (Брайн Холисей) – съпругът на Райли, с когото тя е от ученичка. Кайл е първата любов на Райли и тя не може да си представи света без него, докато един ден той просто не решава да си тръгне. Преди изчезването си Кайл работи като строител и претърпява контузия. По-късно става ясно, че вследствие на това е развил пристрастяване към болкоуспокояващи, което само се задълбочава поради факта, че той остава без работа в голямата криза на недвижимите имоти.

Киндра (Натури Ноутън) – най-младата служителка на СПА центъра, която често внася глътка свеж въздух на работното място на Райли. Киндра е почитател на източните учения и йогата, и също не отказва да намества чакрите на „специалните клиенти”. Тя е сгодена за обещаващия бъдещ адвокат Боби, от когото крие истината за работното си място с цената на всичко.

Джолийн (Катрийн Йорк) – най-опитната масажистка в СПА центъра, където работи Райли, и една от малкото която отказва да прави масажи с „екстри”. Джолийн често се проявява като по-консервативна и се чувства сякаш не се вписва в средата на своите колежки. Тя обаче се опитва по всякакъв начин също да се грижи за тях и да им бъде истинска приятелка.

Актьорски състав:
Дженифър Лав Хюит (Райли Паркс) e най-позната на зрителите като Мелинда Гордън от свръхестествения сериал „Шепот от отвъдното”. Сега тя се превъплъщава в сексапилната масажистка Райли.

Идеята за сериала, на който Лав Хюит е и изпълнителен продуцент, идва от едноименния филм, в който тя участва през 2010 отново в ролята на Райли, а това й носи дори номинация за награда „Златен глобус”. Зад гърба си талантливата актриса има още много участия в телевизионни поредици, както и филми за малък и голям екран. През 2000-ната печели адмирациите на критиците като Одри Хепбърн в телевизионния филм „Историята на Одри Хепбърн”. Още като тийнейджър пък тя получава главна роля в хитовия трилър „Знам какво направи миналото лято”.
С кариерата си Лав Хюит обхваща много сфери на шоубизнеса с изявите си не само като актриса и продуцент, но и като режисьор, певица, композитор, а дори и писател. Първата и авторска книга „The Day I Shot Cupid” беше издадена през 2010-та и се превърна в нюйоркски бестселър.

Лорета Дивайн (Джорджия Къмингс) е истински ветеран както в киното и телевизията, така и на театралната сцена. Тя бе Адел, съпругата на д-р Ричард Уебър от „Анатомията на Грей”. В „Специални клиенти” тя влиза в ролята на Джоржия Къмингс – предприемчивата собственичка на нестандартен СПА център. Джорджия се гордее с бизнеса си и с всичките си служителки, които третира като свои дъщери и приятелки.
Носителката на награда Еми за „Анатомията на Грей” за първи път приковава очите на публиката като Лорел – една от трите главни героини в мюзикъла „Мечтателки”, когато той е бил поставен на Броудуей за първи път през 1978. Успехът, както и ролите на големия екран, не закъсняват а сред заглавията, към които има принос, са носителят на Оскар „Сблъсъци”, едноименната хитова лента, вдъхновена именно от мюзикъла „Мечтателки”, „Аз съм Сам”, където си партнира със звезди като Мишел Пфайфър и Шон Пен, както и комедията с Мел Гибсън „Какво искат жените”.
Освен в киното, Дивайн има и множество телевизионни появи, дублира детски филмчета и участва в продукции на Броудуей. Освен актьорското майсторство, другата й страст е пеенето. Лорета е родена в Хюстън, Тексас, където по-късно завършва магистърска степен по Изкуства.

Колин Егелсфийлд (Евън Паркс): сред последните му роли е хитовата романтична комедия с Кейт Хъдсън „Нещо назаем”. Той има участие и в няколко независими продукции като „Непознат в Рая”, където си партнира със Стюард Таунсенд. Преди да започне актьорската му кариера, Егелсфийлд има доста успешни изяви като модел и взима участие в дефилета по подиумите на Милано, Ню Йорк и Париж, и работи за компании като Ralph Lauren, Versace и Calvin Klein. Големият му пробив на екрана идва с теленовелата „Всички мои деца”, където изпълнява ролята на Джош в продължение на три сезона, а това му отваря вратите към в роли в популярни сериали като „Братя и Сестри”, „Закон и ред”, „Клъцни - срежи” и „Момичетата Гилмор”.
В „Специални клиенти” той изпълнява ролята на Евън Паркс – по-малкият брат на избягалия съпруг на Райли – Кайл. Евън изглежда дълго е живял в сянката на брат си и сега за първи път има възможността да покаже колко наистина струва самият той.
Освен модел и актьор, Егелсфийлд е и предприемач. Той сам основава компания за тениски на име „Shout Out!”, а концепцията е, че клиентите могат сами да създават надписи за своите тениски, които дори имат възможност да променят след това. С компанията Колин подпомага финансово няколко благотворителни организации за младежко развитие.

Ребека Фийлд (Лейси Джийн-Локлин) е най-позната на публиката с ролята си на Лейси – най-добрата приятелка от детинство на Райли Паркс от сериала „Специални клиенти”. Лейси е единственият човек, на който изглежда, че Райли може да се довери напълно с тайните си.
Преди участието си в тази гореща поредица, където си партнира със звезда като Дженифър Лав Хюит, Фийлд има участие в касови хитове като „Американски пай” 5 и епизодични роли в популярни сериали като „Спешно отделение”, „Частна практика”, „Престъпни намерения”, „Касъл” и „От местопрестъплението”, но „Специални клиенти” е първият й голям пробив. В него тя е част от постоянния актьорски състав.
Фийлд е родом от Масачузетс, а с актьорско майсторство започва да се занимава още като дете, когато взима уроци по театър. Тя завършва университета Бриджоутър със степен по изкуствата.

Натури Ноутън (Киндра): сред последните й роли е тази на Бренда от сериала „Плейбой клуб”. Тя участва също така и във филма „Лотариен билет”, където си партнира с рапърите Ice Cube и Bow Wow. Във високо оценения филм „Notorious” пък се превъплъщава в певицата Lil Kim, като така печели вниманието на критиците. С главната си роля на Денис във филма Fame влиза в световните музикални класации с изпълнението си на едноименната песен, която е част от саундтрака на лентата.
Кариерата на Ноутън всъщност започва като певица. Тя пее още от съвсем малка заедно с хора на своята църква, а когато е само на 15 става част от хип-хоп трио. Натури има и участие на Броудуей в ролята на малката Инес от отличения с награда „Тони” мюзикъл „Лак за коса”. В сериала „Специални” клиенти Ноутън изпълнява ролята на Кинда – най младата сред персонала на СПА центъра, почитателка на йогата и източните учения.

Алиша Лагано (Селина Рамос) открива любовта си към актьорското майсторство на 10 години. След като завършва гимназия, тя незабавно се мести в Лос Анжелес, за да преследва кариера в сферата на киното и телевизията. Големият й пробив идва с поддържаща роля във филма „Истината за Джейн”. Последват над 20 епизодични роли в хитови сериали като „От местопрестъплението: Маями”, „Декстър”, „Кости”, „Бягство от затвора” и „Шепот от отвъдното”.
Алиша е част от постоянния актьорски състав на „Специални клиенти”, където играе дръзката масажистка Селина, която е готова на всичко за собствена изгода и често влиза в пререкания с главната героиня Райли Паркс.

Катлийн Йорк (Джолийн) е разностранно развита творческа личност и освен като актриса, зад гърба си има и проекти, в които участва като сценарист, композитор и певица. Една от оригиналните й песни във филма „Сблъсъци” от 2004-та дори получава номинация за награда „Оскар”
На зрителите Йорк вероятно е най-позната като Анди Уайът от сериала „Западното крило”. Сред останалите й телевизионни появи са заглавия като „Кварталът на богатите”, „Отчаяни съпруги”, „От местопрестъплението”, „Шепот от отвъдното”.
За Йорк несъмнено първо идва музиката. Номинацията за саундтрака на „Сблъсъци” на „Оскар” 2005 е първото голямо признание за нея, но Катлийн се занимава с композиране на собствена музика още откакто е на 15.
В „Специални клиенти” тя е опитната масажистка Джолийн, която за разлика от колежките си в СПА центъра се придържа само към традиционния масаж, а моралът й никога не й е позволявал да предлага „екстри”. Въпреки това тя се старае да намира общ език с останалите момичета в центъра.

Сибил Шепърд (Линет Монтгомъри) е истинска икона за телевизионните зрители, а феноменът, който тя представлява, е рядко срещан. От актриса, през музикант, писател, продуцент, модел и дори до кралица на красотата, Шепърд успява да покори сърцата на феновете вече десетилетия наред.
Тя участва в множество телевизионни продукции, сред които „Жълтата роза” и „Лунна светлина”, за които печели две номинации за награда „Еми” и една номинация за „Златен Глобус”. За наречения на нея сериал „Сибил” получава три номинации за „Еми” и успява да спечели наградата „Златен глобус”. Една от вечните й роли е тази на красавицата Бетси от „Шофьор на такси” с Робърт Де Ниро.
Южнячката от Мемфис, Тенеси, освен на големия и малкия екран, има множество роли на театралната сцена, 11 музикални албума, както и корици в списания като „Vogue”, „Glamour”, „People”.
В момента тя изпълнява ролята на Линет – майката на главната героиня Райли Паркс от сериала „Специални клиенти”. Линет е типичната тексаска със силен характер и в много ситуации се оказва най-силната опора на Райли през трудните моменти с изчезването на съпруга й Кайл.

Брайън Холисей (Кайл Паркс) е най-популярен за зрителите в ролята си на Иул Дейвис в сериала „Привилегировани”, а в момента играе Кайл Паркс в „Специални Клиенти” – съпругът на главната героиня Райли Паркс, който напуска семейството си след като губи работата си и се пристрастява към болкоуспокояващи.
Холисей прави кино дебюта си в комедията „До дъно”. След това идват и различни епизодични роли в сериали като „От местопрестъплението: Ню Йорк”, „Кости” и „Рингър”. С колежката си Дженифър Лав Хюит от „Специални клиенти” всъщност са двойка и в живота, като тази година те обявиха годежа си и това, че са в очакване на първото си дете заедно. Холисей е родом от Вашингтон, а преди да стане актьор, той завършва История и Икономика в елитния университет „Корнел” и за няколко години работи като брокер на Уолстрийт.

От 2 юли 2013 г. по voyo.bg.
От 23 ноември 2015 г. по bTV Cinema. От 7 декември 2015 г. - сезон II.

ИЗБРАНО