Фамилията

За филма

Държава: България
Година: 2013
Жанрове: Драма

Режисьор: Димитър Гочев

В ролите: Стефан Данаилов, Асен Блатечки, Яна Маринова, Даниел Владимиров, Ваня Цветкова, Цветана Манева, Деси Бакърджиева, Иво Аръков, Радина Кърджилова, Антоний Аргиров, Драгомир Драганов, Валери Рангелов, Мария-Тиана Стойкова, Ели Гигова, Ани Хоанг


Историята на обикновения човек - журналиста Стефан Чернев (Асен Блатечки), който се изправя срещу най-влиятелното семейство в България.
Продукция на bTV и „Камера”, изпълнителен продуцент Димитър Гочев.

Пропадналият 39-годишен журналист е на границата на оцеляването, а негов ментор е Рени Ковачева (Цветана Манева), която е в ролята на преподавател по разследваща журналистика. Тя е до него в най-тежките моменти и му помага да направи трудни избори. Рени е интелигентна, но и много безкомпромисна жена, която отстоява мнението си до последно и не позволява чужда намеса при защитаването на принципите си.
Стефан е преживял трагична история, свързана със загуба в миналото, и ще разкрие зловеща тайна. Това ще го мотивира да се забърка с най-крупните бизнесмени, които управляват не само бизнеса си, но контролират политиката и икономиката в държавата.
Болезнен спомен - Ива (Радина Кърджилова) - ще терзае Стефан и ще го тласне към ковчежето с мръсни тайни на семейство Арнаудови. Тя е изгубената му изгора и е "принцесата" на драмата; персонажът й си навлича системно и съзнателно неприятности, за да тества предаността на любимия мъж. Преди години двамата са работили заедно и любовта им е пламнала мигновено, но неочакван обрат помрачава щастието им...
Стефан е интелигентен, талантлив, но циничен и апатичен. Известен в миналото като най-дръзкия сред разследващите си колеги, с нестандартен стил и подход към работата, в момента той се е отдал на поръчкови материали и разгулен живот. Няма никакви приятели и е затънал в дългове...

Всички герои в поредицата изглеждат привидно нормални и уравновесени, но всъщност са разядени отвътре, защото времето на прехода ги е изкривило. Въпреки опитите си да бъдат щастливи и макар да могат да си купят всичко, в тях има нещо нездраво и отчаяно... Зад фасадата се крият мръсни тайни и брутални престъпления.

Лидия (Ваня Цветкова) е съпругата на Борис Арнаудов (Стефан Данаилов). Заради необичайни обстоятелства е загубила разсъдъка си; нейното семейство е решило да не я изпраща в специализирана клиника, но въпреки че е останала у дома си, тя живее в умишлена изолация и рядко контактува с роднините си.
Лидия ще се намеси по неочакван начин в съдбите както на своята фамилия, така и на хората, свързани със семейството.

Борис е 65-годишен баща на три деца и дядо на трима внуци. Той е главата на фамилията. Харизматичен и с осанка на владетел, Борис притежава изключителна воля и интелект. Винаги намира изход и от най-сложната информация, често чрез висшето изкуство на манипулацията. Внушава на хората едновременно страх и респект, безкомпромисен е, но в същото време обича да се наслаждава на живота и лукса.

Лидия и Борис имат син и дъщеря - Виктор (Даниел Владимиров) и Лора (Яна Маринова). 42-годишният Виктор е по-голямото дете и е властен по характер; за него най-важно е фамилията да поддържа позициите си, като често това е за сметка на съпругата му - 39-годишната Диана (Деси Бакърджиева). Той е любител на скъпите вещи, облича се подобаващо за позициите и богатството на семейството си; основна фигура е в бизнеса след баща си. Диана e майка на едно дете; тя също е част от семейния бизнес, като се опитва да съчетава работата с ролята си на майка и съпруга. Като всички членове на фамилията, външно Диана изглежда, че има всичко и е щастлива, но вътрешно е проядена от нездравите отношения със съпруга си и със семейството.

Георги Арнаудов (Драгомир Драганов) е 17-годишният син на Виктор и Диана. Той е типичен галеник на богато семейство – облича се добре, а в очите на съучениците си изглежда дори като сноб. Има високо мнение за себе си и държи да е пръв във всичко – на изпити, на състезания и най-вече по брой завоевания. Майка му го учи да държи на външния си вид, а с баща си контактува само когато се налага.

34-годишната Лора, дъщеря на Борис и Лидия и съпруга на Тони, е красива и крехка, но дава вид на сериозен и отговорен служител в семейната компания. Ползва се с доверието на баща си и е негова любимка. Патриархът на фамилията винаги я дава за пример с нейната организираност, изпълнителност и взискателност към всичко, което прави. Горд е с нея и за това, че продължава да бъде вярна и всеотдайна съпруга и безупречна майка. Но Лора ще изненада цялото семейство...
Съпругът на Лора е Антон Велев - Тони (Иво Аръков). Влязъл изведнъж в семейството, той го приема като свое и му се посвещава напълно, което покварява душата и живота му. Тони е вярното куче и довереник на Борис – не само заради своята отговорност, последователност и изпълнителност, но и защото са обединени от тъмна тайна. Чувства се в свои води в подземния свят...

Андрей Халачев (Антоний Аргиров) е асистент и довереник на Борис. Андрей прилича на психопат и на моменти изглежда дори страховит; персонажът му се появява на неочаквани места и ще се окаже, че влияе на съдбата на влиятелното семейство по неочакван начин.

Други герои:
Михаил Велев (Валери Рангелов) - по-голямото дете на Лора и Тони. Той на 11 години и с лекота манипулира семейството си, но не е истински привързан към никой. Възхищава се от дядо си Андрей и затова го имитира в поведението и жестовете си. Най-добре Мики се разбира с баща си, знае как да го поласкае и разсмее и затова Тони му позволява всичко.
Никол Велева (Мария-Тиана Стойкова) - по-малкото дете на Лора и Тони. Тя е на 8 години, много будно и любопитно дете. Обича да е сред природата и да изучава света около себе си. Най-близкият й приятел е брат й Мики. Непрекъснато задава неудобни въпроси, от които възрастните често се смущават. От баща си се страхува, защото той я контролира и непрекъснато й се кара.

Ще успеят ли тайните да разрушат фамилията?

39 епизода х60 мин.
Уеб сайт: btv.bg/seriali/familiata
Фейсбук: facebook.com/Familiata/

От 7 април до 19 май 2013 г. по bTV (сезон I - 12 епизода).
От 13 октомври до 15 декември 2013 г. - сезон II (14 еп.).
От 4 март до 2 юни 2014 г. - сезон III (13 еп.).
Повторения: от 10 септември до 4 ноември 2021 г. (сезони I-III), от 25 юли 2022 г. (сезони I-III).

От 4 март 2014 г. по bTV Cinema (сезон III). От 22 март 2019 г. - повторение (от сезон I).

ИЗБРАНО