Поко

За филма

Държава: Канада
Година: 2003
Жанрове: Анимация

Режисьор: David Beatty, Brian Duchscherer, Chuck Rubin

В ролите: Cory Bowles, Cameron Davidson, Owen Pattison


"Poko": Сериал за деца от предучилищна възраст с първите стъпки и първите приятелства. "Поко" е мултипликационно шоу за малки деца, което използва прости стратегии, за да им помага да се справят с ежедневните детски разстройства и неудачи (със смях на висок глас). Прави се в Канада от Халифакс Филмс, стартира през 2003 г. и има 3 сезона.

В "Поко" се разказва за малко момче, неговото кученце Минус и маймунката-играчка г-н Мърфи. Момченцето Поко всеки ден играе в стаята си или на двора. Той си има магическо пръстче: когато каже "Поко пипити поп!" - може да рисува неща, които после стават истински, като ги очертава във въздуха. Поко често се сблъсква с препятствия и се дразни или плаче, но после се радва с помощта на невидим разказвач.

От втория сезон на сериала се появяват два нови героя - момиченцето Биби, което е новата приятелка на Поко, и нейното агънце-играчка Ламберт.

Във всяко шоу има по два епизода - в първия Поко е вътре, след като се събуди, а във втория е на двора, в градината. И в двата епизода Поко се сблъсква с проблем, но обикновено го преодолява, като наблюдава как по-малки същества (птиче, червейче, буболечка) решават подобен проблем.

ИЗБРАНО