Младият Дракула

За филма

Държава: Великобритания
Година: 2006
Жанрове: Комедия

Режисьор: (сценарий) Дани Робинс, Дан Тетсел

В ролите: Кийт Лий-Касъл, Саймън Лъдърс, Клеър Томас, Тери Хейууд


"Young Dracula": хорър тийн-мистерия на BBC, епизоди х25 мин.

Семейството на Дракула, графът и двете му деца тийнейджъри Влад и Ингрид, са прогонени от местните в Трансилвания и се местят в обикновено градче във Великобритания.


Докато Влад копнее за нормален живот, съседското момче Робин мечтае да бъде вампир. Дори се опитва да убеди граф Дракула, че той е неговият роден син. Но не всички са добре настроени към нестандартния живот на новодомците. Оказва се, че учителят в гимназията е решен на всичко да заличи вампирите от лицето на земята. Между него и графа назрява конфликт, който е на живот и смърт.


За разлика от миролюбивия си брат Влад, Ингрид е амбицирана да завладее градчето и прави всичко, за да постигне целта си.
1 еп. - "В чужда страна"

След като са прогонени от селяните в Трансилвания, Дракула е принуден да премести семейството си в Стокли с надеждата да започнат нов живот. Още с пристигането в замъка графът въвежда правила на двете си деца Влад и Ингрид – никакви близки отношения с местните. Но съседското момче Робин разбира, че новите обитатели са вампири.


2 еп. - "Просвещаване"

Графът е категоричен, че децата му няма да посещават местното училище. Влад иска да прави всичко като нормалните деца и е натъжен. Директорката на училището заплашва бащата, че ако не пусне децата на занимания, ще има сериозни проблеми. Графът е решен да научи кой го е „натопил”. Единият от преподавателите е убеден, че Робин е вампир и следи всяка негова стъпка...


3 еп. - "Завръщането на мамчето"

Магда, злата майка на Влад и Ингрид, се разделя с гаджето си върколак и се появява в замъка. Влад не й се радва, защото знае, че отново ще ги напусне. Учителят Ван Хелсинг също прониква в замъка, но момчето и неговите приятели успяват да спасят графа. За жалост не могат да го предпазят от Магда.
4 еп. - "Кръвожадна телевизия"

Графът купува телевизор и е обсебен от идеята да направи собствено предаване в замъка. Робин смята, че при раждането той и Влад са разменени и се опитва да убеди графа, че той е родният му син.



От 4 февруари 2013 г. по БНТ1. От 30 юни 2014 г. - повторение.

От 2 юли 2013 г. по БНТ2.

ИЗБРАНО