Парченца живот

За филма

Оригинално заглавие: The Big C
Държава: САЩ
Година: 2010
Жанрове: Комедия

Режисьор: (сценарий) Darlene Hunt

В ролите: Лора Лини, Оливър Плат, Джон Бенджамин Хики, Филис Самървил, Габриел Басо


Комедийна драма, продуцент Cara DiPaolo.
Съпруга. Майка. Учителка. А сега и жертва на рака...

След като й е поставена диагноза за IV стадий на коварната болест, Кати Джеймисън от Минеаполис първоначално крие състоянието си от своя съпруг Пол и сина им Адам. Тя се подготвя да чуе от доктора си, че е вече пътник… Решена да живее за мига, Кати е на път да се сдобие с плувния басейн, който винаги е искала и червена спортна кола, която да остави на Адам за 18-я му рожден ден.

Преживяванията й стават по-наситени и същевременно объркани заради една сприхава възрастна съседка, която също крие ужасяваща тайна; студентка с наднормено тегло, която приема за свой специален проект; един сексапилен мъж, отговорен за поддръжката на училището и един брат-особняк, който е избрал самотата за свой начин на живот.

Впускайки се във вихъра на събитията, Кати е твърдо решена да изживее остатъка от живота си на максимални обороти, като същевременно подготвя семейството си за своята неизбежна съдба.

В ролята на Кари Джеймисън e Лора Лини („Джон Адамс”, „Наистина любов”, „Дяволът в Емили Роуз”, „Шоуто на Труман”, „Първичен страх” и др.) – трикратно номинирана за „Оскар”, носителка на три награди „Еми”, награда „Златен глобус” и награда на актьорската гилдия.
Поредицата има 3 номинации за „Еми”, 2 номинации и една спечелена награда „Златен глобус”, носител е на наградата на Американския филмов институт (AFI), има номинации за редица други престижни отличия.

От 13 януари 2013 г. по bTV Comedy. От 16 януари 2014 г. - повторение.

ИЗБРАНО