Глейдс

За филма

Оригинално заглавие: The Glades
Държава: САЩ
Година: 2010
Жанрове: Крими

Режисьор: (сценарий) Clifton Campbell

В ролите: Matt Passmore, Kiele Sanchez, Carlos Gómez, Jordan Wall, Michelle Hurd, Uriah Shelton, Alexis Windsor


Бивше ченге от Чикаго отива в малък град в Южна Флорида, след като несправедливо е обвинен, че е преспал с жената на своя капитан и е прострелян от него в задните части. Там той се присъединява към щатската полиция.

Детектив Джим Лонгуърт (Мат Пасмор) си представя, че преместването ще му осигури по-спокоен начин на живот, но се оказва, че нещата са по-сложни, отколкото си е представял... В измисления курортен град Palm Glade ("глейдс" са жителите на селището), където слънцето и голфът са в изобилие, процентът на убийствата е необичайно висок.

Там той решава по интелигентен начин сложни случаи, като следва нетрадиционен стил на разследване, а успява и да се влюби в Кали Каргил (Kiele Sanchez) - майка на 13-годишния Джеф (Uriah Shelton) и съпруга на затворник...

Сезон 2:
В първия епизод, дъщерята на известен кубински мафиот е открита мъртва в затънтена уличка в Малката Хавана.
Лонгуорт, заедно с цялата полиция на Флорида, трябва да разреши убийството, за да предотврати кървава война между две съперничещи си мафиотски семейства. Междувременно Кали (Санчес) се приготвя за освобождаването на съпруга й от затвора.

4 сезона (2010 - 2013 г.), епизоди х60 мин.
Уеб сайт:www.aetv.com/the-glades/index.jsp
Фейсбук: facebook.com/theglades/

От 5 декември 2012 г. по Fox Crime (повторение на сезон I - от 20 юни 2014 г.). От 6 февруари 2014 г. - сезон II. От 3 април 2014 г. - сезон III. От 12 декември 2016 г. - сезон IV.

ИЗБРАНО