До утрото на новата ни среща

За филма

Държава: Великобритания
Година: 1989
Жанрове: Драма

Режисьор: Чарлс Джарът

В ролите: Хю Грант, Майкъл Йорк, Кортни Кокс, Миа Сара


"Till We Meet Again": По романа на Джудит Кранц.

Война за любов през две световни войни... От Париж през "бел епок" до Холивуд през 30-те, от Англия през Втората световна до лозята на Шампан, поредицата в 6 епизода описва 43 години от живота на три необикновени жени, които никога не се отказват да поемат риска.


В периода на две световни войни - от 1913 до 1956 - с нелепи ходове на дипломацията, чийто маневри потапят Европа в конфликт и разбиват завинаги устоите на Едуардовата епоха, Ив дьо Лансел и нейните две дъщери постоянно отхвърлят ограниченията, наложени имот обществото и смело посрещат последствията от своя избор в името на любовта и родината.


Ив първа приема предизвикателството. Звезда в парижки мюзик-хол преди Първата световна война, любовта прекъсва кариерата й, за да влезе в света на международната дипломация като съпруга на богатия вдовец Пол дьо Лансел и Царица на шампанското.


Дъщеря й Делфин се издига в звезда на френското кино, другата - Мари Фредерик или "Фреди" - превзема небето сред първите жени-пилоти на военни самолети.

Превратностите в света се преплитат с будоарните истории и обществените интриги, докато трите дами воюват за своя избор въпреки всичко.


Стриктно възпитавана в буржоазните традиции на своето провинциално семейство през Първата световна война, Ив Кодер е недоволна от предрешеното си бъдеще. Непокорството я отвежда далече. Напуска дома, заминава за Дижон и скоро се превръща в звездата на музикалните клубове в Париж под името Мади. Впоследствие изоставя блясъка на сцената, за да сключи богат брак с граф Пол-Себастиян дьо Лансел - по-малкият син на виден аристократ, от чийто владения в Шампан се произвежда най-качественото вино във Франция. Пол Лансел е фамилно натоварен с кариера във външната политика и дъщерите им израстват в постоянен трафик и кореспонденция - от Австралия до Лос Анджелис. Ив е великата господарка на Шампан. По-малката й дъщеря Мари-Фредерик - Фреди наследява майчиното безразсъдство. Израснала в Калифорния, на 16 години тя вече е пилот. През Втората световна война лети с военни самолети в Британия - гордата червенокоска покорява мъжете с шеги и предизвикателен поглед. След инцидент остава пилот в гражданската авиация на Франция. По-голямата й сестра Делфин - изящна, талантлива и дива - лудува из нощния живот в Холивуд през 30-те. От задоволяване на каприз и почти на шега се явява на екранни проби в Париж и бързо се превръща в звезда на френското кино между двете войни. Рискува живота си в окупирана Франция заради една любов и това калява характера й. Импулсивността се обръща в кураж на висока цена...


Най-амбициозният роман на Джудит Кранц е заснет наполовина в Англия с епизоди от Америка и Франция. Сериалът предлага богата картина на парижките булеварди, нощния живот в Холивуд, света на киното и окупацията във Франция, историята на британската военна авиация и ситуацията в поствоенна Европа.


От 7 декември 2012 г. по БНТ1.

ИЗБРАНО