Съдия Джуди

За филма

Държава: САЩ
Година: 1996
Жанрове: Риалити

Режисьор: Judy Sheindlin, Petri Hawkins-Byrd, Jerry Bishop (глас)

В ролите: (сценарий) Kaye Switzer, Sandi Spreckman


"Judge Judy": Изключително прямата Джуди Шейндлин (Judy Sheindlin)разглежда реални казуси от живота, основавайки се на щатското законодателство в Ню Йорк.


14 пъти номинираната за награда „Еми“ поредица е с най-висок рейтинг сред дневните телевизионни предавания в САЩ, а неукротимата бивша съдийка е непрестанно коментирана заради нейната непоносимост към нарушителите на реда. Тя продължава да разбива рейтингите и е всеизвестна с типичните за нея забележки, „Не ми пука“, „Порасни и спри да се държиш като бебе“, или „Ако се заяждаш с мен, малката, ще избърша пода с теб“.


В сезон V:

Съдия Джуди се среща с враждуващи братя, конфликтни двойки и спорещи приятели – всички, надяващи се правдата да е на тяхна страна.

В първия епизод е представено дело, повдигнато от жена, изпаднала в безсъзнание при нападение с кола, случай с жена от Тексас, обвинена във вандализъм с колата на бившия си любовник и тийнейджърка, организирала щур купон, докато наглеждала къща...

Сред останалите случаи са тъжната история за пренебрегвано дете, малтретирано от детегледачката си, проблемен тийнейджър в объркана битка за попечителство.


Какви ще бъдат присъдите? Кой знае! Но със сигурност знаем, че с безпогрешната съдия Джуди резултатите ще достигнат корена на проблема и ще наранят някое и друго сърце го по пътя.


Любопитни факти за Съдия Джуди и за едноименната телевизионна поредица:

1. Цялото име на съдия Джуди е Джудит Шайндлин. Тя е родена Джудит Сюзън Блум на 21 октомври 1942 г. в Бруклин, Ню Йорк и сега живее във Флорида. Омъжена е за Джери Шайндлин, американски писател и телевизионен водещ, който също е бил съдия в тв шоуто „Народен съд“ от 1999 г. до 2001 г. Преди това Джери е бил съдия във Върховния съд в Ню Йорк. Джуди има 2 деца и 3 доведени деца и 11 внуци.

2. Тя е била гост в предаването „Saturday Night Live\", била е жури в конкурса „Miss America Pageant“ и биографията й е била представяна в „Nightline“, „Biography“ на A&E, „Headliners & Legends“ на MSNBC, „Celebrity Profile“ на E! Entertainment и „Intimate Portrait“ на Lifetime Television. Също така има участие в предавания като „The Today Show“, „Dateline NBC“, „Larry King Live“, „The Tonight Show“, „Live! With Regis and Kelly“, „Rachael Ray“, „The View“, „The Insider“ и „Entertainment Tonight“.

3. Нейни интервюта са публикувани в най-големите печатни издания, включително „New York Times“, „Los Angeles Times“, „USA Today“, „Family Circle“, „People“, „Entertainment Weekly“, „Modern Maturity“, „Parade“, „Good Housekeeping“, „TV Guide“, „Redbook“ и „Time“ и много други. (judgejudy.com)

4. През 2000 г. съдия Шайндлин получава награда за постижения от Юридическото училище в Ню Йорк. Следващата година е отличена от Работната организация за деца и възрастни в неравностойно положение за подкрепата, която е оказала на хора с ментални увреждания. Тя подпомага и Националния съюз за изследване на рака на дебелото черво. (judgejudy.com)

5. През 2011 г. съдия Шайндлин удължава договора си за поредицата „Съдия Джуди“, която ще продължи и през 2015 г. (judgejudy.com)

6. „Съдия Джуди е признала, че може и да е претърпяла мини-инсулт, когато спешно е откарана до болницата по време на снимките на шоуто си. 68-годишната жена коментира, че може и да е получила краткотраен исхемичен мозъчен инсулт (TIA), което я е накарало „да започне да задава въпроси много бавно“. Тя споделя, „Хората, които ме гледат в продължение на 15 години забелязаха, че нещо не е наред и без да ме питат, което вероятно е много умно, тъй като аз вероятно бих казала: „Не го правете“, са повикали парамедици“. (Daily Mail, 2011)


Уеб сайт: http://www.judgejudy.com/


От 3 декември 2012 г. по CBS Drama (от сезон V).

ИЗБРАНО