Ответен удар

За филма

Оригинално заглавие: Strike Back
Държава: Великобритания, САЩ
Година: 2010
Жанрове: Трилър

Режисьор: (сценарий) Франк Спотниц, Ричард Заджлик, Тони Сейнт

В ролите: Съливан Стейпълтън, Филип Уинчестър, Аманда Мийлинг, Ева Бъртистъл, Джими Мистри, Рашан Стоун, Ричард Армитидж


Продукиция на CINEMAX, заснета съвместно с британския канал Sky по бестселъра на бившия войник от специалните части Крис Райън.„
Първият сезон на продукцията е заснет в Южна Африка и Унгария.

Изобретателна международната терористична група планира дързък удар, който може да се окаже най-унищожителния в най-новата история на човечеството. Харизматичен бивш оперативен работник от американските специални части обединява усилията си с британска военна секция от разузнаването, за да спре атаката.

Поредицата проследява част от живота на двама тайни агенти от антитерористичата организация „Секция 20“: сержанта от британското разузнаване Майкъл Стоунбридж (Филип Уинчестър) и Деймиън Скот (Съливан Стейпълтън) - бивш кадър на спецчастите Delta Force. Стоунбридж и Скот преброждат всяко кътче от земното кълбо - от Индия до Южна Африка и от Англия до Чечня, за да открият и обезвредят опасния терорист Латиф. Той планира да нанесе дързък терористичен удар.

Заплетеният и богат на неочаквани обрати сюжет отвежда зрителя на екзотични места като Дарфур, Делхи, Кейп Таун, където героите сръчно неутрализират опитите на терористите да удавят света в анархия и хаос.

8 сезона (2010 - 2020 г.), 77 епизода х45 мин.
Фейсбук: facebook.com/strikebackmax/

От 10 август 2012 г. по HBO. От 4 януари 2013 г. - сезон II. От 29 ноември 2013 г. - сезон III.
От 11 март 2013 г. по TV7.
От 1 август 2015 г.- по Cinemax (сезон IV). От 6 февруари 2018 г. - сезон V.

ИЗБРАНО