Джон Доу

За филма

Оригинално заглавие: John Doe
Държава: САЩ
Година: 2002
Жанрове: Мистерия

Режисьор: (сценарий) Brandon Camp, Mike Thompson

В ролите: Dominic Purcell, Jayne Brook, John Marshall Jones, William Forsythe, Rekha Sharma, Sprague Grayden, David Lewis


Един човек изглежда знае всичко, а самото му име помага на полицията разрешава криминални случаи, докато той търси идентичността си.
Продукция на Fox Television.

Приключенската мистери-фентъзи драма е озаглавена по името на главния герой, което всъщност не е име: така го наричат, понеже никой не знае името на човека, паднал гол от небето - в морето, край загадъчен остров.
Когато далекоизточни рибари го спасяват, паметта му е в парадоксално състояние - има пълна амнезия към собственото си минало, дори за името си, но мозъкът му е пълен с факти по всякаква тема, повече от всеки сървър на Гугъл. Джон Доу все едно е запаметил библиотеката на Конгреса, така че ако сте край него, няма нужда да се ровите никъде.

Освен това, той е достатъчно интелигентен и любознателен, за да разбира и използва това знание, когато се забърква във всевъзможни мистериозни бъркотии - заедно с екип от различни герои. Всеки от тях обаче първо трябва да бъде убеден, че Доу е в рамките на закона, най-вече полицейските детективи Франк Хейс и Джейми Ейвъри.

Преди зрителите да успеят да разберат кой е Джон Доу, през 2003 г. FOX спира снимането на сериала. След време създателите му разкриват, че Джон Доу е завърнал се от смъртта, където е бил в контакт с по-висша сила...

22 еп. х60 мин.

През 2002-2003 г. по Канал 1 на БНТ.
През 2006 г. по Fox Crime.
От 19 юли 2012 г. по bTV Cinema.
От 30 октомври 2013 г. по bTV Action. От 16 януари до 13 февруари 2014 г. - повторение 1 - 21 еп.). От 1 до 4 май 2014 г. - повторение на епизоди 18-21. От 2 юни 2014 г. - ново повторение (от еп. 1).
От 13 ноември 2013 г. по bTV.

ИЗБРАНО