Капитанската дъщеря

За филма

Държава: Италия / България
Година: 2012
Жанрове: Драма

Режисьор: Джакомо Кампиоти

В ролите: Ванеса Хеслер, Примо Реджани, Нини Салерно, Андрей Слабаков, Стефан Щерев, Теодора Духовникова, Христо Живков, Стоян Алексиев, Атанас Атанасов, Мая Бабурска, Любомир Бъчваров, Станислав Пищалов


"La figlia del capitano": историческа драма-романс по едноименното произведение на А.С.Пушкин от 1836 г. 4 епизода х55 мин.


Любовта на капитанската дъщеря Маша и аристократа Пьотр Гриньов пламва, когато младежът е изпратен в гарнизона на капитан Миронов, бащата на Маша. Те се влюбват чисто и по детски въпреки социалното различие: тя е дъщеря на обикновен капитан, а той е син на граф.


Романсът им се развива на фона на сътресения в руската история - Емелян Пугачов (в ролята - Андрей Слабаков) повежда казаците срещу аристократите и императрица Катерина и дори се провъзгласява за цар. Настъпва бурен период на колизии, битки и предателства около една почти невъзможна любов.


1 епизод:

Граф Гриньов изпраща сина си войник след един скандал. По пътя той попада на почти замръзналия Емелян Пугачов, спасява го и му подарява кожуха си, като това ще изиграе важна роля в живота му...

2 епизод:

Пугачов повежда селяните на бунт срещу императрица Катерина, която нехае за положението на народа и не си дава сметка за опасността. Между Маша и ранения Пьотр пламва любов. Връзката им е невъзможна – той е дворянин, тя – не. Пугачов помилва Пьотр.

3 епизод:

Страшни и жестоки битки, временна победа на Емелян Пугачов, който се обявява за цар и започва саморазправа с аристократите. Пьотр е арестуван, но Пугачов се сеща за услугата, която му е направил, и го помилва.



От 14 май 2012 г. по БНТ1.

От 29 април 2013 г. по БНТ2.

ИЗБРАНО