Следващият топмодел на Америка

За филма

Оригинално заглавие: America's Next Top Model
Държава: САЩ
Година: 2003
Жанрове: Риалити

Режисьор: (сценарий) Tyra Banks, Ken Mok, Kenya Barris

В ролите: Adrianne Curry, Yoanna House, Tyra Banks, Jay Manuel, Nigel Barker, J. Alexander, Twiggy, André Leon Talley, Janice Dickinson, Sutan Amrull


Вярвате, че професията на Топ Модел е лесна...? Този сериал ще ви докаже, че грешите. „Топ Модели” е отличен пример за риалити шоу.
Сериалът с автор и продуцент Тайра Банкс, една от най-известните супермодели в света, ни разкрива в детайли свирепата реалност на тази модна професия.

Той проследява трансформацията на група обикновени жени в професионални манекени. 10-те участнички минават ускорен курс, за да овладеят подиума, да подчинят обектива на фотоапарата на волята си, да придобият физическа издържливост и знания в рекламата, а междувременно животът им се наблюдава постоянно от камери. Няма място за грешки, няма място за емоции, всяка проява на слабост може да ги изхвърли от напреварата.

Журито, оглавявано от Тайра Банкс, знае, че светът на модата не прощава, затова и съдиите не са готови на компромиси. А залогът е голям: договор с Revlon, договор с агенция за модели Wilhemina Models, поява в списание Marie Claire и най-вече - огромна слава.

Те може да са изключително красиви и нежни създания, но няма да се борят с кадифени ръкавици за първото място...

От ноември 2006 г. до 2 юни 2008 г. по GTV под заглавие "Топ модели".
От 9 май 2012 г. по bTV Lady под заглавие "Топ модели" (от сезон IX). От 2 юли 2012 г. - сезон X (продуциран през 2008 г.). От 9 юни 2014 г. - сезон XII.

От 25 януари 2019 г. по FOX Life под заглавие "Следващият топмодел на Америка" (сезон XX):
Всяка седмица претендентите се състезават за пакет от награди от Next Model Management, GUESS и Nylon Magazine, който може да стартира модната им кариера. Наградите за победителя включват 100 000 долара, национална рекламна кампания с GUESS (марка, поставила началото на кариерата на много топмодели), модна статия в Nylon Magazine и договор с Next Model Management.

ИЗБРАНО