Спартак: Кръв и пясък

За филма

Оригинално заглавие: Spartacus: Blood and Sand
Държава: САЩ
Година: 2010
Жанрове: Приключенски

Режисьор: (сценарий) Steven S. DeKnight, Brent Fletcher

В ролите: Анди Уитфийлд, Джон Хана, Матю Бонет, Луси Лоулес, Питър Менса, Ник Тараби, Вива Бианка, Лесли-Ан Бранд


"Spartacus: Vengeance" / "Spartacus: War of the Damned":
Биографичен приключенски екшън, който ни пренася в античността с древната легенда за митичния гладиатор Спартак - пресъздадена с най-новите технологии на кинематографията.
Предаден от Римляните. Превърнат в роб. Прероден като гладиатор. Класическата история на най-известния бунт на робите оживява в графиките и специалните ефекти.


Откъснат от родната си земя и жената, която обича, Спартак е осъден в бруталния свят на арената, където кръвта и смъртта са върховно забавление. Но не всички битки се водят на пясъка. Коварството, корупцията и интимните удоволствия постоянно ще изправят Спартак пред изпитания. За да оцелее, той трябва да стане нещо повече от мъж, повече от гладиатор - той трябва да стане легенда!


Продукция на Starz Media (24 епизода х60 мин.).

Уеб сайт: http://www.starz.com/originals/spartacus


Ролята на Спартак се изпълнява от родения в Уелс модел и актьор Анди Уитфийлд, който на 11 септември 2011 г., след 18-месечна битка, почина от рядка форма на рак на лимфните възли. Само 39-годишен, в разцвета на силите и кариерата си, Анди Уитфийлд остави след себе си ярка следа и образът на един Спартак, който феновете дълго ще помнят.


Другата звезда в актьорския състав е Джон Хана в ролята на Батиат, собственик на Спартак. За разностранния талант на британеца свидетелстват многобройните му роли както за киното, така и за малкия екран.


От 21 април 2012 г. по bTV Action. От 5 януари 2013 г. - повторение. От 5 април 2013 г. - ново повторение.

От 3 до 21 септември 2012 г. по bTV (13 епизода).

От 28 март 2014 г. по AXN (сезон II). От 23 юни 2014 г. - сезон III ("Спартак: Отмъщение").

ИЗБРАНО