Галилео

За филма

Оригинално заглавие: Galileo
Държава: Германия
Година: 1998
Жанрове: Документален

Режисьор: Gabor Harrach

В ролите: Eva Mähl, Aiman Abdallah, Jumbo Schreiner


Научнопопулярно предаване за цялото семейство с любопитни научни факти и интересни детайли от ежедневието. Съвместна продукция на ProSieben и SevenOne International, производство на SZM Studios. Сценарист, режисьор и продуцент до 2004 г. е Габор Харах

Зрителите навлизат в необятния космос на човешкото познание – чудесата от заобикалящия ни свят, впечатляващи процеси и внушителни строежи.

Дали наистина памукът е по-екологичен материал от полиестера? Защо на пазара няма котешка храна с вкус на мишка и как работи парното с лед? На кои мъже в Колумбия казват балинерос и как те изкарват прехраната си в Андите? Как да затворим отново бутилка вино и как да изчистим дори най-големите каши? Кога магнитът може да повреди една банкова карта и наистина ли мишките харесват сирене? Как да направим оригинален подарък от бензинова туба? Каква е разликата между джагите в различните държави?

Камерите на Galileo са обиколили целия свят, а огромният редакторски екип покрива пълния научен спектър. Предаването с над 3000 епизода по 30 мин. се радва на огромен успех в Германия вече 14 години, като се излъчва още във Франция, Швеция, Дания, Норвегия, Полша, Русия и Украйна.

Уеб сайт: prosieben.de/tv/galileo/

Водещ на поредицата за България - Дарин Ангелов.

От 19 март до 13 юли 2012 г. по TV7 (сезон I - 80 епизода х30 мин.).
От 2013 г. - по News7.

ИЗБРАНО