Шеметен град

За филма

Държава: САЩ
Година: 1996
Жанрове: Комедия

Режисьор: Andy Cadiff, Ted Wass, Lee Shallat Chemel

В ролите: Майкъл Джей Фокс, Бари Бостуик, Ричард Кинг, Александър Габерман, Кони Британ, Майкъл Боутман, Карла Джуджино


"Spin City": Хитовият сериал на филмовата компания DreamWorks ще хвърли потаен поглед към живота в Голямата ябълка. Един от най-обичаните американски актьори Майкъл Джей Фокс, познат на българските зрители от комедии като „Завръщане в бъдещето” и „Стюърт Литъл”, ще забавлява зрителите с новия комедиен сериал.

Фокс играе ролята на Майкъл Флахърти – заместник-кмет на Ню Йорк. Той бързо осъзнава, че да си зам.-кмет на голям мегаполис е не само професия, но и лично предизвикателство, което се отразява и на живота му извън работното място. Майкъл е дясната ръка на кмета на Ню Йорк – Рандъл Уинстън (Бари Бостуик). Заедно те посрещат ежедневните предизвикателства да управляват град с 8 милиона потенциални гласоподаватели. Като заместник-кмет Майкъл е ангажиран с управлението на административния персонал на кметството, който прилича повече на разюздано семейство, отколкото на екип от колеги. Алан Рък е вторият човек в офиса на кмета, който е напълно убеден, че трябва да заеме позицията на Майкъл като заместник-кмет. Пол (Ричард Кинг) е прес-секретар на кмета, чиято работа е да се занимава с журналистите. Джеймс (Александър Габерман) е млад, вдъхновен и идеалистичен текстописец, чиято функция е да подготвя официалните изявления на кмета. Ники (Кони Британ) е изключително продуктивна администраторка, чийто личен живот е пълен хаос. Картър (Майкъл Боатман) играе ролята на гей – активист, който работи като специален сътрудник към отдел „Вътрешни работи”. Комичните ситуации в сериала са подплатени и от амбициозната приятелка на Майкъл – Ашли (Карла Джуджино), която е журналистка, а това означава, че автоматично попада в лагера на „врага” - пресата. Тя непрекъснато се опитва да измъкне поверителна информация от Майкъл, който е принуден да лавира между служебните си задължения и личния си живот.

Създатели на сериала са Грей Дейвид Голдбърг и Бил Лорънс, а продуценти на сериала са Дейвид Голдбърг и Майкъл Джей Фокс.

ИЗБРАНО