Джими Куул

За филма

Държава: Канада
Година: 2009
Жанрове: Анимация

Режисьор: (сценарий) Едуард Кей, Шон Скот


"Jimmy Cool" / "Jimmy Two-Shoes": Джими Куул е обикновено 14-годишно дете, което иска да се забавлява и да споделя хубавите неща с всички около него. Когато обаче злощастно стечение на обстоятелствата го отвежда в най-неприятния град - град "Нещастие" ("Miseryville"), неговият весел характер му носи куп неприятности.


Градът е управляван от кмета Лушъс Лукави Седми ("Lucious Heinous the Seventh"), който притежава компания за производство на нещастие и постоянно се опитва да бъде лош, но не винаги се получава. Най-важната задача на неговото управление е да спира оптимизма на Джими.


Лушъс е баща на Бийзи, който е най-добрият приятел на Джими. Двамата постоянно се забавляват и често се забъркват в неприятности, а Лушъс се дразни... Най-трудно на Джими е да запомни името на Лушъс, като го нарича Лусерино, Лусибел и най-често Луси. Джими си има и куче на име Сърби.

Лушъс си има помощник на име Сами, както и гадже - Джес. Най-големият му враг е невестулката Реджи. Сами е най-добрият танцьор в града.

Бийзи Джей Лукави е голям бъзльо, обича да яде и да спи, не харесва невестулки, често говори по мобилния си телефон.

На Хелоис все й е скучно, тя е заета да помага на кмета да прави града нещастен. Тя би помогнала на Джими, но само до момента, в който я нарече "момиченце"...


Уеб сайт: http://disney.go.com/xd/jimmytwoshoes/


От 2009 г. по Jetix / Disney Channel.

От 19 февруари до 16 юни 2012 г. по bTV.

ИЗБРАНО