Пътят към Евро 2012

За филма

Държава: България
Година: 2011
Жанрове: Документален


8-серийна програма, посветена на най-голямото футболно събитие за годината - европейското първенство по футбол в Полша и Украйна (2012 г.).


Във всяко предаване се представят по два отбора-участници, звезди на първенството, градовете-домакини, стадионите за шампионата.



Епизод 1 е за отборите на Холандия и Италия. Холандската звезда Рафаел ван дер Варт дава едно искрено интервю за удоволствието от футбола и превратностите на съдбата. Изданието припомня европейското първенство през 1968 - италианецът Анджело Доменгини разказва как безпристрастната монета класира „Скуадра Адзура” на финала и как впоследствие отборът стига до титлата. От Шави, Касияс и селекционера Дел Боске научаваме готова ли е Испания да защити европейската си титла. Запалянковците ще се насладят и на приятна зимна разхода във Вроцлав и среща с част от полските национали. Телевизията ще припомни първото европейско първенство с легендата Виктор Понеделник и ще обърне внимание на една от изгряващите футболни звезди – Кристиан Ериксен.


Епизод 2 представя отборите на Германия и Украйна плюс ексклузивни интервюта с фигури като Томас Мюлер, Йоаким Льов, Андрий Шевченко, както и интересна разходка в украинския град Лвов с изненадващ екскурзовод - местна ватманка.



От 30 декември 2011 г. по БНТ1, от 29 януари 2012 г. и по БНТ2.

ИЗБРАНО