Страх да обичаш

За филма

Оригинално заглавие: Paura d'amare
Държава: Италия
Година: 2010
Жанрове: Драма

Режисьор: Винченцо Терачано

В ролите: Дита Ачербис, Ерика Бианки, Бригите Кристенсен, Джорджо Лупано, Барбара Ливи, Розабел Лауренти Селърс, Дарио Фиорика, Марко Фалагуста


В тази поредица на Rai 1, най-големият враг на любовта и радостта от живота се нарича СТРАХ!

Богат наследник, Стефано Лой има всичко - красива съпруга, две прекрасни деца, собственик е на цяла фармацевтична империя „Лойфарма”. Той обаче неочаквано влиза в критичен и непознат етап от живота си.
Една дъждовна нощ съпругата му Ема загива в автомобилна катастрофа. Идеалният живот на Стефано се преобръща, а отношенията с двете му деца, Карлота и Томи, стават трудни. Постепенно Стефано се разделя с всичко, което му е било скъпо и сякаш вече нищо няма смисъл.

Вече вдовец, с деца, на прага на нова любов и прикрит фалит, заобиколен от искрени и недотам почтени мисли на роднини и и познати, пред него стои един постоянен въпрос - как да повярва в любовта при толкова вътрешни врагове, най-големият от които е страхът.
В живота му случайно нахлува Азия - младо момиче, останало сирак и отгледано от баба си. Тя е от скромен произход, а луксът и навиците на елита, към който принадлежи Стефано, са й напълно чужди. Въпреки това пътищата им се пресичат...

Два сезона (2010 и 2013 г.), общо 12 епизода х100 мин.
Уеб сайт: pauradiamare.rai.it

1 епизод:
Стефано Лой има всичко - красива съпруга, две деца, собственик е на фармацевтична империя "Лойфарма". Но изведнъж съдбата му обръща гръб. Съпругата му Ема загива в автомобилна катастрофа. Отношенията с децата му стават много трудни. Животът му сякаш губи смисъл.

2 епизод:
Стефано се запознава с Азия, която е различна от жените около него, той я харесва и иска да я опознае. Тя загубва работата си, а детегледачката Олга се разболява. Каролата се привързва към Азия, но леля й е против тя да дойде като детегледачка. Стефано се съглясява и я наема. Симона е безскрупулна и алчна. Стефано научава, че баща му незаконно е прехвърлил средства в Швейцария. Имало риск от фалит...

От 5 януари 2012 г. по БНТ2 (12 еп. х55 мин.). От 22 ноември 2016 г. - сезон 2.
От 8 февруари 2012 г. по БНТ1. От 17 септември 2012 г. - повторение. От 23 април до 17 май 2013 г. - ново повторение. От 14 януари до 1 април 2015 г. - сезон II (12 епизода). От 17 март 2016 г. - повторение на сезон II.
От 12 август 2019 г. по bTV.

ИЗБРАНО