Закон и ред: Лос Анджелис

За филма

Държава: САЩ
Година: 2010
Жанрове: Крими

Режисьор: (сценарий) Dick Wolf, Blake Masters

В ролите: Corey Stoll, Rachel Ticotin, Alfred Molina, Terrence Howard, Skeet Ulrich, Tamlyn Tomita


"Law & Order: LA": едно от продълженията на „Закон и ред” - най-дълго излъчваната криминална поредица в историята на американската телевизия, носител на наградата ЕМИ за най-добър сериал и с най-много последователни номинации (11 на брой): за най-добър сериен филм и за най-дълго излъчван сериал.



Поредицата ни среща с историите на две от най-важните звена в американската наказателна система – полицията, която разследва престъплението, и областните прокурори, които завеждат дела срещу нарушителите.

Какво е тяхното ежедневие обаче, когато сцената на действие е градът на ангелите, L.A.? Там богатите и известните живеят без никакви задръжки. Твърди се, че може да се измъкнеш безнаказано, дори да извършиш убийство, ако имаш достатъчно пари и добри адвокати. Сценаристът Дик Улф ни прави свидетели именно на този начин на живот, превеждайки ни през лукса, блясъка и вината от Холивуд до Бевърли Хилс с отдел „Убийства и грабежи” на лосанджелиската полиция.


Детективите Скийт Улрих и Кори Стол водят разследвания из целия Лос Анжелес. След това случаите се поемат от заместник-окръжните прокурори, чиито роли се изпълняват от номирания за Оскар Терънс Хауърд, Реджина Хол и Алфред Молина.


Както винаги, „Закон и ред” си остава класическа история за престъпленията и наказанията, а в продължението "Лос Анжелес" ставаме свидетели и на отличителните белези на града – уникалното поведение, култура и престъпни елементи на Западния бряг.


От 3 януари 2012 г. по Нова телевизия. От 30 януари 2014 г. - повторение.

От 8 август 2012 г. по КиноНова.

От 19 ноември 2012 г. по Diema. От 29 март 2013 г. - повторение.

ИЗБРАНО