Западното крило

За филма

Оригинално заглавие: The West Wing
Държава: САЩ
Година: 1999
Жанрове: Драма

Режисьор: Ерън Соркин

В ролите: Мартин Шийн, Алисън Джани, Брадли Уитфорд, Ричард Шиф, Роб Лоу, Джон Спенсър


Когато педантичният демократ Йосая Бартлет - "Джед" е избран за президент на САЩ, той пуска в действие своята администрация. Повечето хора са убедени в неговата кампания: шеф на екипа и неговият заместник, ораторка, писач на речи и няколко секретаря. Участие също взимат жената на президента и личният им прислужник, който следи политическите събития с голям интерес.

Ден след ден, жертвоготовността и компромисите с идеалите помагат на служителите да осъзнаят аспектите на обществото и на външната политика. Тези хора водят много политически и лични битки, като сериалът ден след ден следва политическите събития и често парафразира политическата реалност, което го превръща в нещо повече от политическа сапунена опера.

Накрая, кой ще бъде кандидатът за президент на демократите? Това ще стане ясно на Националната конвенция, а състезанието е стеснено до трима: Ръсел (Gary Cole), Бейкър (Ed O'Neill) и Сантос (Jimmy Smits).

Бартлет (Martin Sheen) трябва да се бори с решението да се изстреля суперсекретна отбранителна совалка, за да спаси астронавти, блокирани на космическа станция - да рискува националната сигурност или да ги остави да загинат...

7 сезона (1999-2006), 154 епизода х42 мин.

От 22 октомври 2011 г. по TV7. От 9 декември 2013 г. - повторение (от сезон I).

ИЗБРАНО