Богати и жестоки

За филма

Оригинално заглавие: The Young and the Restless
Държава: САЩ
Година: 1973
Жанрове: Сапун

Режисьор: (създатели) Lee Phillip Bell, William J. Bell

В ролите: Ерик Брейдън, Джоан Купър, Мишел Стафорд, Шарън Кейс, Мелъди Томас Скот


Сюжетът на поредицата засяга най-наболелите проблеми, вълнуващи обществото през последните десетилетия - СПИН, абортите, алкохолизма, тютюнопушенето, сексуалният тормоз, неграмотността и употребата на наркотици.

Действието се развива в измисления град Дженоа Сити, Уисконсин, където живеят две заможни фамилии от козметичната индустрия – Нюмън и Абът. Първата е ръководена от арогантния милиардер Виктор Нюмън и жена му Ники. Втората е в ръцете на безотговорен главен изпълнителен директор, имащ славата на истински плейбой и сестра му Ашли. Всички те са безумно богати, с неограничени възможности, със страхотни коли, но и с проблемите на обикновените хора.

С малки промени в сюжетната линия, през всички години си остава враждата между Джил Абът и Катрин Чанселър – оприличена като най-дългата вражда в историята на всички теленовели.

„Богати и жестоки” е дело на създателите на друга хитова поредица - „Дързост и красота”. През годините лицата от „Богати и жестоки” често се появяват и в „Дързост и красота”. Голяма част от актьорският състав остарява с героите си пред зрителите.
От 1973 г. към средата на 2011 г. има около 2900 епизода.

В продължение на повече от 20 поредни години сериалът е сочен за най-добрата дневна драма. Доказателство за неговия безспорен успех са многобройните престижни награди и номинации – повече от 100 награди „Еми” и над 300 номинации за дневна драма, десетки награди NAACP Image Awards, награди People’s Choice Awards и много други.

От 17 юни до 30 септември 2011 г. по bTV Cinema (излъчени 130 епизода).
От 21 февруари до 12 декември 2012 г. по bTV Lady (до сезон 37 еп. 205).

ИЗБРАНО