Ръката на мафията

За филма

Държава: Италия
Година: 2007
Жанрове: Крими

Режисьор: Енцо Монтелеоне, Алексис Кахил

В ролите: Калудио Джиое, Даниеле Лиотти, Салваторе Лаззаро, Гаетано Ароника


"Il capo dei capi": Биографична криминална драма, вълнуващ разказ за живота, любовта и законите на италианската мафия. Поредицата е вдъхновена от едноименната книга на Джузепе де Аванцо и Атилио Болцони.

Действието се развива в провинция в Палермо, Сицилия. Корлеоне е малък град с по-малко от 15 хиляди жители, където властта е в ръцете на Мафията, включваща Салваторе Риина – шеф на босовете, Биаджо Счиро, Бернандо Провенцано и Тереса.



Сериалът ще проследи живота на Салваторе Риина, известен като Тото, от 13-ата му годишнина. Три десетилетия по-късно той е арестуван. Докато играе ролята на влиятелен мафиот, Тото - или Звярът, както го наричат подчинените му, - се е опитвал да избегне правосъдието, справедливостта и ръцете на закона в Корлеоне. И тъй като мафиотите също са хора, Тото се влюбва в Нинета, близка приятелка на Тереса. Но до колко може да е безпроблемна и сигурна любовта им, като се имат предвид черните сделки, в които се забърква Тото?



През всичките тези години срещу Мафията се борят магистратите Джовани Фалконе и Паоло Борселино. Техните убийства дават възможност на полицията да залови Тото и хората му.


Минисериал, 6 еп. х100 мин. (в България - 12 епизода х50 мин.)


От 22 април до 9 май 2011 г. по bTV Cinema. От 9 октомври до 19 ноември 2011 г. - повторение. От 5 януари 2013 г. - ново повторение.

ИЗБРАНО