Най-силния човек на планетата

За филма

Жанрове: Документален


WSM - "The World's Strongest Man": силово състезание, ще се излъчва в продължение на 6 седмици. Стартът е на 5 февруари 2011 г. по "Нова Спорт"

Теглене на 70-тонов самолет или камион с ремарке, както и пренасяне на тежести с голяма маса са само част от атрактивните дисциплини, които феновете на силовите многобои ще могат да гледат в ефира.



WSM е най-престижното състезание в силовия спорт, което се провежда всяка година от 1977 година насам. Изпитанията имат състезателен характер и най-често са свързани с преместването или повдигането на тежести с голяма маса.

Сред атрактивните предизвикателства са теглене на камион, „фермерска разходка” (състезателят трябва да измине разстояние, носейки 2 тежести по 160 кг.), „Камъните на Атлас” (вдигане на каменни топки на различни по височина стойки за време) и още много други впечатляващи дисциплини.



Претендентите за отличието участват на финалите въз основа на класирането им в състезанията от Суперсериите или според представянето им в национални и международни турнири.



Южноафриканският град Сън Сити е домакин на финалната надпревара за 2010 г., в която общо 30 от най-силните мъже в света ще спорят за титлата. Сред тях е и българинът Стоян Тодорчев, който представи страната ни в надпреварата. Сред основните фаворити за отличието са настоящият шампион Жидрунас Савицкас от Литва, както и американецът Брайън Шоу. С реални шансове за победа обаче са и представителите от Централна и Източна Европа, които през последните години имат най-много първи места и най-много медали.

ИЗБРАНО