Играчките

За филма

Държава: Италия
Година: 2000
Жанрове: Анимация

Режисьор: Ким Йун Ок

В ролите: (гласове) Oliviero Dinelli, Jane Alexander, Rodolfo Bianchi, Fabio Boccanera, Paolo Buglioni, Stefano Crescentini


"Tentacolino": Животните в магическия свят на играчките - приключения с поука за честност и приятелство. Анимационен сериал, в който всеки от 26-те епизода разказава нова приказка в 13 минути.


1 епизод - Козлето и златната корона, I част

Царят на животните – тигърът - дава на стария козел, който е ковач, едно кюлче злато, за да му изработи корона. Когато коронат е готова, козелът и неговото внуче я занасят на тигъра, който е обещал да ги възнагради богато, така че да не работят до края на живота си. Короната много се харесва на тигъра, но той отказва да им плати и обвинява ковача, че е откраднал от златото и го хвърля в тъмница...
2 епизод - Козлето и златната корона, II част

Малкото козле с помощта на физиката успява да докаже, че дядо му не е откраднал и една прашинка от златното кюлче, след което тигърът е принуден да им плати дължимото.


3 епизод - Петелът и жабокът

Жабокът Жан-Люк ще участва в надбягване. Той е станал много бърз, благодарение на новите перки, изботени от приятелите му – Малкото еленче и Дървеното петле. Петлето и Еленчето също искат да отидат на състезанието, но Жан-Люк счупва колата им и те не могат да я поправят бързо. Жабокът им отказва помощта си и тръгва сам. Но по пътя пружината му се развива и той пада във водата. Еленчето и Петлето го намират и спасяват.


Сценарист - Лорис Пеота и Клелиа Касталдо

Композитор - Джон Спозито.


ИЗБРАНО