Индия: Любовна история

За филма

Оригинално заглавие: Caminho das Indias
Държава: Бразилия
Година: 2009
Жанрове: Сапун

Режисьор: (сценарий) Gloria Perez

В ролите: Жулиана Паес, Марсио Гарсия, Родриго Ломбарди, Тони Рамос, Таня Калил, Лима Дуарте, Стенио Гарсия, Кристиане Торлони


Красива любов под стъкло от тайни без давност. Романтика на два континента между два свята – красота, любов и тайни под небето на Индия и Бразилия. Съвременна история за любовта, невъзможна или зависима от компромиса, традициите и сблъсъка на две култури. Омагьосваща сага за съдбата на две фамилии, свързани с уговорен брак. Фабула с обрати в спирала от цветове, музика и танци в магията, наречена Съдба.

Завладяващо преживяване по стъпките на любовта между два свята с контрасти и различия – Агра, Варнаси, Бомбай, Дубай и Рио де Жанейро.

Радж е млад и красив, образован индиец от висшата каста на търговците, раздвоен между ценностите на Запада и тези на Изтока. Майа е съвременна, работеща студентка от същата каста, която винаги е вярвала, че сама ще избере своя бъдещ съпруг.
Радж е влюбен в Дуда – красива и независима бразилка, отхвърлена от предразсъдъците на семейството на Радж. Майа пък е влюбена в Багван – енергичен, амбициозен и добре образован индийски парий от нисша каста, който не може да забрави униженията в детството, отхвърлен от привилегированото хинду общество.

Индийската традиция свързва Радж и Майа с уговорен от семействата им брак, принудени да изоставят своите „забранени“ любови. Оттук нататък, животът им е като красива картина под стъкло, което трябва грижливо да пазят. Ще успеят ли да изградят нова и истинка връзка с любов? Ще запазят ли докрай тайните от миналото, за да продължат с нови чувства в бъдещето? Коя е най-голямата заплаха за любовта?

Уеб сайт: http://caminhodasindias.globo.com/

От 6 декември 2010 г. по БНТ1 (160 еп. х 50 мин.).
От 17 октомври 2011 г. и по БНТ2 (от 149 епизод).
От 22 ноември 2014 г. по Diema Family.

ИЗБРАНО