Семейство Крумборг

За филма

Държава: Дания
Година: 1991
Жанрове: Комедия

Режисьор: Свен Метлинг / Мортен Лоренцен

В ролите: Dick Kaysø, Karen-Lise Mynster, Benjamin Rothenborg Vibe/ Jamie Morton, Sonja Furu Friby, Dick Kaysø


"Krummerne" / "The Crumbs": минисериал в 4 части.

Семейство Крумборг са типично датско семейство - баща, майка и три деца. Всички те живеят забързан и напрегнат живот, но въпреки това успяват да поддържат семейството си сплотено. Бащата е учител, а майката работи по свой собствен научен проект. За съжаление грижите по 11-годишно момче, тийнеджърка и малко бебе не й остават много време, за да го довърши.

"Семейство Крумборг" е написан от Тьогер Биркеланд, който със своите над 50 книги е един от най-известните датски писатели. Филмът е по негова идея.


„Семейство Крумборг – Приключения в галоп” (The Crumbs at the Gallop): продължение (1992 г.). Кръмб, 13-годишният герой от тази семейна комедия се завръща, за да ни покаже още веднъж своето обичащо забавления семейство и да ни направи свидетели на своя дебют като жокей. Едновременно с това на сцената се завръщат и Иван и Борис – двамата неуспешни банкови обиржии, които преследват семейството с намерение да отвелекат Кръмб и да искат откуп. А и Коледа наближава. Кръмб е купил пръстен за своята приятелка, но поради лош късмет пръстена попада в грешни ръце.


„Семейство Крумборг – Страхотната идея на татко” ("Krummerne 3 - fars gode idé" / "The Crumbs 3 – Dad`s Bright Idea") - 1994 г.: Все още живеейки в старата си къща, Мама решава, че е крайно време да се лакират подовете. В опита си да спести малко пари, Татко решава да купи изгодно стар лак от Свендсен, който заедно с лака дава и палатка, за да може семейството да има покрив над главата си, докато лакът изсъхне.

Но освен че е забравил да уточни колко стар е лакът, Свендсен не е бил напълно откровен и за палатката. Защото се оказва, че лакът не съхне, а цялата палатка е на дупки. Какво ще направи един умен мъж в такава ситуация? Татко решава, че всички те ще се върнат временно в старият си апартамент над отвратителната госпожа Олсен. И тъй като е обещал пикник на децата, те разпъват палатката в хола.
А за тяхна зла участ, Иван и Борис решават да оберат всички апартаменти в сградата...


„Семейство Крумборг – Помощникът на Дядо Коледа” ("Krummerne - Så er det jul igen" / "The Crumbs – Santa’s Little Helper") - 2006 г.: 12-годишният Кръмб все още вярва в Дядо Коледа. Всички останали го възприемат просто като детинско поведение. Но благодарение на неговата вяра той ще се окаже избраният, който ще трябва да предприеме опасна мисия, за да спаси Дядо Коледа и Коледната вечер.


От 2 декември 2010 г. по Super7. На 5 януари 2012 г. - част 4.

От 24 март 2012 г. - повторение.

ИЗБРАНО