Клиника сред рози

За филма

Държава: Чехия
Година: 2005
Жанрове: Комедия

Режисьор: Jan Sebechlebsky, Moris Issa

В ролите: Линда Рибова, Роман Зах, Даниела Шинкорова, Ладислав Потмьешил


"Ordinace v ruzove zahrade": Поредицата показва съдбите и ежедневието на лекарите и техните пациенти такива, каквито са в реалния живот – изпълнени със сълзи и смях, подеми и спадове, щастие и разочарование. Драма и хумор се преплитат в сериала, който проследява личните драми и щастливите мигове на лекари и пациенти в известна клиника по гинекология, педиатрия и хирургия.


Д-р Михаел Шебек, д-р Алекс Чижек, д-р Чесмир Мазел и медицинските сестри Камела, Миша и Вендула са хората, които помагат на своите пациенти да преодолеят страха и отчаянието. Те знаят как да се борят за живота и щастието на другите. На работното си място са уверени и могат да дадат съвети във всяка ситуация, защото работата е всичко за тях. В личния си живот обаче не се различават от останалите хора – имат своите проблеми, страхове и копнежи и често самите те се нуждаят от помощ.



Не по-малко колоритни, а понякога дори хумористични, са историите и на техните пациенти. Някои отчаяно копнеят за деца, а други имат повече, отколкото биха искали да имат. Част от тях имат семейство и кариера, а някои са изгубили всичко. Един е влюбен, друг се бори срещу любовта с всички сили...



От 21 октомври 2010 по bTV Cinema.

От 17 септември 2012 г. по bTV Lady. От 27 септември 2013 г. - повторение.

ИЗБРАНО