Смъртоносна битка

За филма

Оригинално заглавие: Mortal Kombat: Conquest
Държава: САЩ
Година: 1998
Жанрове: Екшън

Режисьор: (сценарий) Sean Catherine Derek, Steve Hattman

В ролите: Paolo Montalban, Daniel Bernhardt, Jeffrey Meek, Kristanna Loken, Tracy Douglas, Bruce Locke


Сериалът се състои от 22 епизода с различна тематика. Епизодите са свързани, като всеки един от тях представя вълнуващи битки и изпитания.
Смъртоносната битка приклюва в първите епизоди с поражение на Шан Цунг. (Сюжетът съчетава борбата между добро и зло, светлина и мрак и респективно Земното царство срещу Отвъдния свят. Борбата е на живот и смърт и се представлява от турнир, който носи името Смъртоносна битка. Той се провежда веднъж на поколение и на него бойците от земното царство трябва да го защитават срещу силите на Отвъдното. Турнирът се провежда на остров Шимура, лична собственост на магьосника Шан Цунг, смятан за непобедим.)

Властелинът Шао Кан e обхванат от необяснимата параноя, че някой иска да го убие и желае по-скоро да приключи със Земята. Той е крайно разярен от некадърната загуба на магьосника си и го изпраща в затвора на царството Шокан – кобалтовите мини. Оттам Шан установява връзка с Ворпакс, която е шпионка на Шао Кан и я превръща в своя пионка почти до края. Накрая обаче тя е освободена от майка си Крия и успява да елиминира враговете си...

Кунг Лао (в ролята - Паоло Монталбан) е младо момче, което за кратко време обаче се превръща под ръководството на Рейдън (Джеф Мийк) в победител в Смъртоносна битка. Въпреки че иска да се ожени за приятелката си Дженифър, съдбата му отделя съвсем друга пътека. Сиро е бодигард на Дженифър, до момента в който не е уволнен от баща й. След смъртта й той доброволно се присъдиниява към Кунг Лао в борбата му срещу отвъдното.
Шан Цунг има за главна цел смъртта на Кунг Лао. Друг магьосник като него е Куан – Чи. Той е много самодоволен магьосник с огромна мощ, неведнъж поставял на изпитания Кунг Лао и приятелите му...

От 26 май до 1 юли 2010 г. по Pro.bg. От 19 декември 2010 г. до 16 януари 2011 г. - повторение.
От 9 октомври до 17 декември 2011 г. по bTV Action. От 28 март 2012 г. - ново повторение.
От 14 март 2015 г. по Диема. От 14 септември 2015 г. - повторение. От 20 септември 2016 г. - ново повторение.

ИЗБРАНО